Publicat 5/11/2019 13:41:34CET

L'Audiència Nacional confirma que la investigació del cas Pujol s'allargarà 18 mesos més

Jordi Pujol surt de casa seva a Barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 5 nov. (EUROPA PRESS) -

La Secció Tercera de la Sala Penal de l'Audiència Nacional ha confirmat la decisió del jutge instructor José de la Mata d'estendre la investigació del cas Pujol, sobre l'origen de la fortuna de l'expresident català i la seva família, durant 18 mesos més, és a dir, fins el 23 de març del 2021.

D'acord amb el que demanava la Fiscalia Anticorrupció i l'acusació popular que exerceix Podem, la sala rebutja així el recurs que va interposar la defensa de Mercè Gironés, exdona de Jordi Pujol Ferrusola, qui demanava que la instrucció acabés un any abans del que havia establert el titular del Jutjat Central d'Instrucció número 5.

El tribunal que presideix el magistrat Alfonso Guevara ressalta en la interlocutòria, que ha avançat 'Voz Populi' i a la qual ha tingut accés Europa Press, que aquesta causa "ja va ser declarada complexa" fa més de tres anys, perquè "investiga l'existència d'un presumpte grup o organització criminal, que involucra una gran quantitat d'investigats i nombrosos fets punibles".

La complexitat de la causa "exigeix fer perícies i col·laboracions que impliquen l'examen d'abundant de documentació o complicades anàlisis, així com nombroses comissions rogatòries internacionals i altres instruments de cooperació jurídica internacional".

A més, la investigació del cas Pujol no s'ha tancat perquè com va remarcar Anticorrupció en el seu informe, "estan pendents que s'emplenin diligències de prova, en concret, comissions rogatòries internacionals destinades a Andorra i a Luxemburg".