Publicat 19/11/2019 15:51:51 +01:00CET

L'Audiència Nacional anul·la les ordres d'empresonament de quatre CDR

El CDR detingut Jordi Ros declara a l'Audiència Nacional
SUMARIO OPERACIÓN JUDAS

MADRID, 19 nov. (EUROPA PRESS) -

La Sala Penal de l'Audiència Nacional ha anul·lat aquest dimarts les ordres d'empresonament de quatre membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) investigats per integració en organització terrorista, motiu pel qual el jutjat instructor els ha citat dimecres per celebrar unes audiències breus.

El tribunal ha anul·lat les actuacions per falta d'informació essencial en el moment de la compareixença de presó que estableix el 505 de la llei d'enjudiciament criminal, però no ordena la llibertat dels detinguts, sinó que tornin a estar en situació de detinguts i que passin davant el jutge Manuel García Castellón.

Es tracta dels investigats Guillem Xavier Duch, Alexis Codina, Eduard Garzón i Xavier Buigas, les defenses dels quals es van queixar que no havien pogut accedir a informació essencial sobre els motius de la presó provisional acordada el 26 de setembre, perquè el fiscal Miguel Ángel Carballo, a parer seu, va ser "genèric i estereotipat" i no els va permetre escoltar la resta d'investigats.

En les respectives actuacions, la Secció Segona de la Sala Penal estima parcialment els recursos d'apel·lació dels quatre investigats, mentre que queden per resoldre's els de tres detinguts més, Germinal Tomás Abueso, Jordi Ros i Ferran Jolis. Hi ha la circumstància que Ros i Jolis van ser els únics dels set empresonats que van respondre al fiscal; la resta es van acollir al dret a no declarar.

El tribunal, això sí, no es pronuncia en les actuacions sobre els motius de la mesura de presó que també eren objecte de recurs, perquè ha quedat sense sentit una cop decretada la nul·litat de la mesura cautelar.