L'Audiència de Madrid absol Xabi Alonso de tres delictes contra la Hisenda Pública

Actualitzat 26/11/2019 16:38:07 CET
ANTONIO GUTIÉRREZ / EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 26 Nov. (EUROPA PRESS) -

L'Audiència Provincial de Madrid ha absolt l'exfutbolista Xabi Alonso de tres delictes contra la Hisenda Pública relatius als exercicis de 2010, 2011 i 2012 pels quals l'acusava la Fiscalia de Madrid de no tributar sota la suposada aparença d'una cessió d'explotació de drets d'imatge a una societat.

Els magistrats es pronuncien en contra de la postura de la Fiscalia en determinar que es va "ajustar" al règim fiscal i que els fets no constitueixen delicte. El fiscal sol·licitava en el seu escrit cinc anys de presó, però va rebaixar en el judici la sol·licitud de pena a dos anys i mig per haver pagat tres milions d'euros.

Així consta en una sentència, a la qual ha tingut accés Europa Press, en què s'exonera l'entrenador i els altres processaments, Iván Zaldúa Azcuénaga i Ignasi Maestre Casanovas, dels delictes pels quals l'acusava la Fiscalia de Madrid. La sentència és recurrible en apel·lació davant la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Madrid.

L'exjugador mai va voler arribar a un acord amb el Ministeri Públic, cosa que sí que han fet altres futbolistes acusats de frau fiscal. En el judici, que es va celebrar el passat 9 d'octubre. Xabi Alonso va defensar que "sempre" ha pagat el que li tocava, al·legant que el seu assessor fiscal li va proposar crear una societat per a la cessió de drets d'imatge en ser "una pràctica habitual".

Els magistrats determinen que "resultava procedent -quan ajustat al règim fiscal vigent- no sotmetre a tributació en l'impost sobre la renda de les persones físiques del jugador els rendiments per aquests obtinguts a conseqüència de la cessió, perquè es compleixen tots els requisits d'aquest règim fiscal".

Per tant, "els fets no són constitutius dels delictes contra la Hisenda Pública imputats, per la qual cosa procedeix l'absolució dels acusats, amb declaració d'ofici de les costes, segons l'article 123 del Codi Penal".

el més llegit

 1. 1

  Es desborda el riu Ter al seu pas per Bescanó (Girona)

 2. 2

  PortAventura World arrencarà la temporada del seu 25è aniversari el 27 de març

 3. 3

  Mor el treballador municipal que estava ferit crític després de ser apunyalat a Barcelona

 4. 4

  Mor el treballador municipal que estava ferit d'una punyalada a Barcelona

 5. 5

  Trapero revela que el van temptejar per entrar en política

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista