Publicat 28/10/2019 17:47:13 +01:00CET

L'Audiència d'Àvila rebutja el recurs de la Fiscalia contra els permisos concedits a Urdangarín

El marit de la Infanta Cristina, Iñaki Urdangarin, a la sortida de  ‘Hogar Don Orione’ el seu sisè dia de voluntariat, a Pozuelo. Madrid (Espanya), 8 d'octubre del 2019.
Ricardo Rubio - Europa Press

ÀVILA, 28 oct. (EUROPA PRESS) -

L'Audiència d'Àvila ha acordat desestimar el recurs d'apel·lació interposat per la Fiscalia contra la decisió del jutge de Vigilància Penitenciària que va donar permís al marit de la infanta Cristina, Iñaki Urdangarin, per dur a terme un voluntariat fora de la presó de Brieva (Àvila, on compleix condemna pel cas Nóos.

En la interlocutòria, la secció número 1 de l'Audiència d'Àvila dona per bona la decisió del jutge de Vigilància Penitenciària i desestima el recurs que va presentar l'acusació pública, resolució contra la qual no s'hi pot interposar cap recurs, segons van informar a Europa Press fonts del Gabinet de Premsa del Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó.

El ministeri públic argumentava en el seu escrit que el permís "no compleix els requisits legals", ja que, d'una banda, "no conté un programa específic de tractament", i en segon lloc, l'ex-duc de Palma encara "no ha complert la quarta part de la condemna", que és de cinc anys i deu mesos de presó, i que l'acusat no està sotmès a un règim d'aïllament imposat de manera forçosa per l'Administració Penitenciària sinó que, voluntàriament, va triar el penal d'Àvila amb consciència de les condicions en les quals es desenvoluparia la captivitat.

"Des d'ara ha d'anunciar-se que el recurs es dirigeix al fracàs i això és, en primer lloc, a causa dels raonaments brillants, encertats i profusos que conté la resolució, que es donen aquí per reproduïts per evitar repeticions dilatòries i innecessàries", recull l'inici l'acte de l'Audiència d'Àvila.

Pel que fa al motiu de la condemna complerta fins ara, el tribunal recorda que per tal que un intern en segon grau de compliment d'una pena privativa de llibertat pugui accedir a l'execució de programes especialitzats, només podrà fer-ho en el següent cas: perfil de baixa perillositat social i que no ofereixi riscos de trencament de condemna, sense que es contempli ni exigeixi l'obligat compliment de la quarta part de la condemna perquè l'intern pugui accedir a la realització dels programes especialitzats esmentats, a diferència del règim d'altres beneficis o instituts penitenciaris.