Publicat 03/06/2020 18:29

L'Audiència de Barcelona demana el nou edifici per assegurar la distància social

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, el president de l'Audincia de Barcelona, Antonio Recio, i la jutgessa degana de Barcelona, Merc Caso, el 3 de juny de 2020.
TSJC

Suspn 303 judicis penals durant el confinament i preveu normalitzar l'agenda al desembre

BARCELONA, 3 juny (EUROPA PRESS) -

El president de l'Audincia de Barcelona, Antonio Recio, ha reclamat aquest dimecres la necessitat de construir el nou edifici per al tribunal, previst enfront del Palau de Justícia, per facilitar més espais, ja que les installacions que comparteix amb el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) "condicionen moltíssim la utilització de les sales de vistes" amb les mesures de seguretat per la Covid-19.

En roda de premsa al costat del president del TSJC, Jesús María Barrientos, i la jutgessa degana de Barcelona, Merc Caso, Recio ha cridat la Generalitat a construir al més aviat possible l'edifici previst en el passeig Lluís Companys.

Ha avisat que les sales del Palau de Justícia són limitades i que "amb prou feines es poden celebrar judicis en qu hi hagi més de dos advocats" tenint en compte la distncia de seguretat entre persones per evitar contagis de coronavirus.

"Ni tan sols parlem de macrojudicis", ha dit, i ha explicat que a la seu actual haurien d'usar la sala polivalent (on pugués haver-hi 10 advocats com a mxim) per a totes les causes en qu hi hagi tres defenses o més.

També ha assenyalat la sala d'actes de la Ciutat de la Justícia, que l'Audincia provincial ja utilitza de vegades, i altres sales alternatives en el Palau de la Justícia, que veu com una solució a curt termini: "A llarg termini necessitem l'edifici nou".

TREBALL TELEMTIC EN SECCIÓ CIVIL

Quant a l'afectació de la suspensió d'activitat judicial, Fort ha explicat que les seccions civils de l'Audincia de Barcelona "han continuat desenvolupant la seva activitat professional amb total normalitat" perqu tenen sistemes de treball telemtic i han pogut preparar ponncies i deliberar, amb un total de 2.000 resolucions llestes per notificar.

En canvi, en la jurisdicció penal, on no hi ha expedient digital, els magistrats han acudit a la seu judicial durant tot el confinament a pesar que hi ha hagut 303 judicis penals suspesos.

Amb tot, Fort preveu que abans de finals d'any l'Audincia de Barcelona pugui atendre totes les actuacions suspeses i tot el que estava previst durant l'any: "És a dir, que a principis de 2021, l'Audincia de Barcelona es trobi en la mateixa situació que abans de l'estat d'alarma".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés