Publicat 7/8/2019 16:09:39 +02:00CET

L'Audiència de Barcelona condemna vuit militants d'Arran a pagar 24.000 euros per danys

EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 7 ago. (EUROPA PRESS) -

L'Audiència de Barcelona ha condemnat vuit militants d'Arran a pagar 24.057 euros com a autors d'un delicte de danys durant una manifestació al centre de la ciutat l'1 de maig del 2016.

En un comunicat aquest dimecres, Arran i Alerta Solidària han destacat que el tribunal ha absolt els activistes del delicte de desordres públics, però que la condemna inclou una multa de 14.400 euros en total i més de 9.000 en concepte de responsabilitat civil.

També han criticat que en el judici, el 13 i 15 de maig, es va negar el dret a la defensa i no es va permetre "demostrar que les identificacions a partir de fitxers policials, que va significar l'inici de la causa, no es podien admetre".

"Aquesta sentència és el resultat d'un judici polític contra la joventut organitzada", han assenyalat les dues organitzacions, que consideren que els vuit activistes han estat jutjats per la seva militància política i que s'ha perseguit el dret a la manifestació.

En la sentència, a la qual ha tingut accés Europa Press, l'Audiència considera provat que, en el marc d'una manifestació al centre de Barcelona la tarda de l'1 de maig del 2016, els vuit activistes van formar un "cercle de seguretat" al voltant d'un grup d'encaputxats per evitar que aquests fossin identificats i permetre que ocasionessin desperfectes en establiments al llarg del trajecte de la mobilització pel carrer Pelayo i la plaça Catalunya.

El tribunal també determina que no ha quedat acreditat que els activistes condemnats "actuessin amb la finalitat de pertorbar el normal desenvolupament de la convivència, i el normal funcionament de les institucions i dels serveis públics", per la qual cosa descarta els desordres.