Publicat 15/9/2019 11:18:40 +02:00CET

L'atac amb dron contra instal·lacions petrolieres frustra l'extracció de 5,7 milions de barrils de cru

Petróleo
PIXABAY - Archivo

MADRID, 15 set. (EUROPA PRESS) -

L'atac contra el cor de la indústria petroliera de l'Aràbia Saudita per part de les milícies iemenites huthis ha frustrat l'extracció de 5,7 milions de barrils de cru per dia, és a dir, al voltant del 50 per cent de la producció de l'empresa.

El ministre d'Energia saudita, el príncep Salman de l'Aràbia Saudita, ha assenyalat que "aquest acte terrorista ha donat lloc a la suspensió temporal de les operacions de producció a les plantes d'Abqaiq i Khurais". D'altra banda, aquest atac també ha portat al cessament de la producció de gas, la qual cosa reduirà el subministrament d'età i líquids de gas natural fins a un 50 per cent, segons ha recollit l'agència estatal saudita de notícies, SPA.

L'Aràbia Saudita ha informat d'atacs contra dues instal·lacions de la petroliera estatal Aramco amb un total de deu drons, encara que sense causar danys personals. Una de les instal·lacions atacades es troba a Abqaiq, a prop de Damman, a la Província Oriental, mentre que l'altra es troba al jaciment petrolier d'Hijrat Jurais, segons la cadena de televisió Al Arabiya.

Els huthis han reivindicat aquest atac amb deu drons contra les refineries d'Abqaiq i Jurais, a l'est de l'Aràbia Saudita, segons ha explicat un portaveu huthi, el general Yahya Saree, que ha advertit que aquestes operacions s'"ampliaran" per ser "més doloroses" si l'Aràbia Saudita continua amb els seus atacs al Iemen.