Lastra, Álvarez de Toledo, Arrimadas, Montero, Espinosa de los Monteros, Rufián i Esteban, en el debat a 7 de TVE

Publicat 11/10/2019 14:02:34CET
Debat electoral a TVE
EDUARDO BRIONES - Archivo

MADRID, 11 oct. (EUROPA PRESS) -

RTVE ha tancat el debat a set amb els portaveus de les formacions polítiques amb grup parlamentari propi al Congrés dels Diputats, amb l'assistència confirmada d'Adriana Lastra (PSOE), Cayetana Álvarez de Toledo (PP), Inés Arrimadas (Ciutadans), Irene Montero (Unides Podem), Iván Espinosa de los Monteros (Vox), Gabriel Rufián (ERC) i Aitor Esteban (PNB).

Com ja va avançar Europa Press, el debat electoral que se celebra en el marc de les eleccions generals del 10 de novembre s'emetrà en directe divendres vinent 1 de novembre a La 1, Canal 24 horas i Rtve.es, des de l'Estudi 6 de Prado del Rey, i estarà moderat per Xabier Fortes, a partir de les 22.00 hores.

La Corporació pública ha posat en relleu aquest divendres que es tracta d'una trobada de gran interès periodístic, que respon a l'obligació de RTVE, com a servei públic, d'oferir la màxima pluralitat possible i de programar debats electorals de conformitat amb l'establert en la Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juny.

El del dia 1 de novembre és el segon debat que la pública s'ha ofert a organitzar després de la convocatòria d'eleccions del 10N. Juntament amb aquest i tres cara a cara, el passat mes de setembre RTVE va plantejar un debat el dilluns 4 de novembre amb els candidats a la Presidència del Govern central dels cinc partits amb més representació parlamentària: Pedro Sánchez, Pablo Casado, Albert Rivera, Pablo Iglesias i Santiago Abascal.