Publicat 15/07/2019 14:30CET

L'asseguradora de l'assassí de dos agents rurals a Aspa (Lleida) recorre el pagament de la indemnització

Judici a un caador per matar dos agents rurals a Aspa (ARXIU)
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 15 jul. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha celebrat aquest dilluns la vista oral de l'apellació de la sentncia que va dictar l'Audincia de Lleida al febrer en la qual condemnava el caador I.R. a 45 anys de presó per assassinar dos agents rurals a Aspa i a pagar una indemnització a les famílies de 900.000 euros. L'asseguradora Mussap rebutja assumir el pagament de la indemnització.

En la vista, l'advocada de l'asseguradora ha defensat el seu recurs d'apellació a la sentncia, que l'obligava a respondre directament per la indemnització fins al límit de 300.151 euros, en allegar que la plissa no cobria l'arma sinó l'acció de caar, i que el crim es va produir fora de l'activitat de caa, per la qual cosa no els correspon pagar.

Segons defensa, la plissa cobria només l'activitat derivada de la mateixa activitat de caar, i l'assassinat dels dos agents rurals no es troba englobat en la caa sinó que es va produir en interrompre aquesta acció.

En canvi, la Fiscalia, l'acusació particular de les famílies --que representa el lletrat Pau Simarro--, l'acusació popular de dues associacions d'Agents Rurals --que porta l'advocat Albert Requena-- i la defensa del condemnat s'han alineat en contra d'aquesta pretensió.

En resum, consideren que el doble crim es va cometre en un context de caa i que es va produir "evidentment i indiscutiblement en una acció de caa", ha afirmat Pau Simarro, que també ha defensat el dret dels perjudicats a ser rescabalats.

CONDEMNA DE L'AUDINCIA

L'Audincia de Lleida va condemnar I.R. a 45 anys de presó per dos delictes d'assassinat i per un delicte de tinena illícita d'armes, a més d'un multa de 1.080 euros per un delicte contra la flora i fauna.

El jurat popular va determinar en el judici que l'acusat I.R. va disparar quatre trets als dos agents sense que ells poguessin defensar-se, per va descartar que disparés per ocultar que tenia caducat el seu permís d'armes.

"No queda provat que disparés perqu no el descobrissin, només l'acusat sap per qu va disparar", va afirmar el portaveu del jurat en l'última sessió del judici a l'Audincia de Lleida.

En concepte de responsabilitat civil, el caador va ser condemnat a indemnitzar les famílies amb 990.439 euros. L'asseguradora Mussap havia de respondre llavors fins al límit del capital assegurat en la plissa d'assegurances, 300.151 euros, cosa que ha estat ara objecte d'apellació.

La resta de la quantitat fixada --690.287 euros-- ser reclamada pels perjudicats a la Generalitat a través del procediment de reclamació patrimonial per falta de mesures de seguretat als agents rurals.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés