Publicat 15/7/2019 14:30:30 +02:00CET

L'asseguradora de l'assassí de dos agents rurals a Aspa (Lleida) recorre el pagament de la indemnització

Judici a un caçador per matar dos agents rurals a Aspa (ARXIU)
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 15 jul. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha celebrat aquest dilluns la vista oral de l'apel·lació de la sentència que va dictar l'Audiència de Lleida al febrer en la qual condemnava el caçador I.R. a 45 anys de presó per assassinar dos agents rurals a Aspa i a pagar una indemnització a les famílies de 900.000 euros. L'asseguradora Mussap rebutja assumir el pagament de la indemnització.

En la vista, l'advocada de l'asseguradora ha defensat el seu recurs d'apel·lació a la sentència, que l'obligava a respondre directament per la indemnització fins al límit de 300.151 euros, en al·legar que la pòlissa no cobria l'arma sinó l'acció de caçar, i que el crim es va produir fora de l'activitat de caça, per la qual cosa no els correspon pagar.

Segons defensa, la pòlissa cobria només l'activitat derivada de la mateixa activitat de caçar, i l'assassinat dels dos agents rurals no es troba englobat en la caça sinó que es va produir en interrompre aquesta acció.

En canvi, la Fiscalia, l'acusació particular de les famílies --que representa el lletrat Pau Simarro--, l'acusació popular de dues associacions d'Agents Rurals --que porta l'advocat Albert Requena-- i la defensa del condemnat s'han alineat en contra d'aquesta pretensió.

En resum, consideren que el doble crim es va cometre en un context de caça i que es va produir "evidentment i indiscutiblement en una acció de caça", ha afirmat Pau Simarro, que també ha defensat el dret dels perjudicats a ser rescabalats.

CONDEMNA DE L'AUDIÈNCIA

L'Audiència de Lleida va condemnar I.R. a 45 anys de presó per dos delictes d'assassinat i per un delicte de tinença il·lícita d'armes, a més d'un multa de 1.080 euros per un delicte contra la flora i fauna.

El jurat popular va determinar en el judici que l'acusat I.R. va disparar quatre trets als dos agents sense que ells poguessin defensar-se, però va descartar que disparés per ocultar que tenia caducat el seu permís d'armes.

"No queda provat que disparés perquè no el descobrissin, només l'acusat sap per què va disparar", va afirmar el portaveu del jurat en l'última sessió del judici a l'Audiència de Lleida.

En concepte de responsabilitat civil, el caçador va ser condemnat a indemnitzar les famílies amb 990.439 euros. L'asseguradora Mussap havia de respondre llavors fins al límit del capital assegurat en la pòlissa d'assegurances, 300.151 euros, cosa que ha estat ara objecte d'apel·lació.

La resta de la quantitat fixada --690.287 euros-- serà reclamada pels perjudicats a la Generalitat a través del procediment de reclamació patrimonial per falta de mesures de seguretat als agents rurals.

el més llegit

 1. 1

  Lleida registra 19 ingressos de positius per covid-19

 2. 2

  Una cinquantena de focus a Lleida entre brots i agrupacions de casos

 3. 3

  Reus (Tarragona) no celebrarà el Dia del Llibre aquest 23 de juliol

 4. 4

  La vacuna contra el coronavirus de Moderna mostra resultats prometedors

 5. 5

  Assassinada una dona amb arma blanca al barri del Raval de Barcelona