Publicat 22/05/2021 15:32

L'art de navegar amb vela llatina i vela al ter, presentat per ser patrimoni de la Unesco

Vaixells amb vela llatina.
MUSEU MARÍTIM DE BARCELONA

Són coneixements arrelats a la Mediterrnia

BARCELONA, 22 maig (EUROPA PRESS) -

El Museu Marítim de Barcelona, l'Associació de Museus Marítims de la Mediterrnia, la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana i la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial han presentat la candidatura de l'art de navegar amb vela llatina i vela al ter per ser declarat Patrimoni Cultural Immaterial de la Unesco.

L'anunci s'ha fet públic aquest dissabte en el marc del festival Palamós Terra de Mar, mentre que la candidatura es presentar al mar del 2022 i compta amb el suport de la Conselleria de Cultura de la Generalitat, ha informat el Museu Marítim de Barcelona (MMB) en un comunicat.

L'art de navegar amb vela llatina i vela al ter inclou el conjunt de coneixements i habilitats que permeten a una persona navegar en una embarcació propulsada per una vela llatina un aparell llatí.

És un coneixement basat en l'experincia, que s'adquireix per la prctica i que tradicionalment ha estat transms a través d'un procés d'aprenentatge de generació en generació o entre experts i principiants.

L'art de la vela llatina est arrelat a la Mediterrnia per l'existncia d'una gran diversitat de vents amb constants canvis d'orientació especialment entre les illes i en navegació costanera, i és la que "més es practica" a Catalunya.

La candidatura est coordinada per una comissió internacional constituda pel MMB, el Museu de la Marineria de Cesenatic d'Itlia, la Casa de la Batana de Rovigno de Crocia, el Museu Marítim d'Eslovnia, i el Taller d'embarcacions de Paulilles i el Parc natural marí del Golf de Lleó de Frana.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés