Actualitzat 6/5/2020 11:50:44 +00:00 CET

L'arribada de turistes estrangers a Espanya s'enfonsa un 64,3% al març per la crisi sanitària

Óscar Cañas - Europa Press

MADRID, 6 maig (EUROPA PRESS) -

Espanya va rebre dos milions de turistes internacionals al març, quan es va decretar l'estat d'alarma per la crisi sanitària, una xifra que suposa un 64,3% menys en relació amb el mateix mes del 2019, segons les dades de l'enquesta Frontur que ha publicatl'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Aquest descens de turistes també es va reflectir en la despesa: els turistes estrangers que van visitar Espanya al març van gastar 2.215 milions d'euros, un 63,3% menys que el mateix mes del 2019, segons l'enquesta de despesa turística que també ha publicat aquest dimecres l'organisme estadístic.

Amb tot, la crisi sanitària i l'estat d'alarma han afectat la recollida de dades de totes dues enquestes. L'INE explica que només s'han comptabilitzat les arribades de visitants a Espanya per carretera i ferrocarril fins el 16 de març i per ports i aeroports fins el 21 de març.

En aquest sentit, precisa que el moment en el que es va obtenir la informació és quan els visitants van abandonar el país per aquestes dies vies, per la qual cosa les úniques entrevistes que s'han pogut fer han estat abans de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma. Així mateix, es disposa d'informació completa dels viatges que van fer tots els visitants que van sortir d'Espanya abans del 14 de març.

En segon lloc, l'INE explica que el fet que tan sols s'hagi estès el treball de camp fins el 14 de març ha determinat que no s'hagi pogut obtenir la mostra d'alguns estrats, que s'han suplert amb els mecanismes habituals que inclou la mateixa metodologia de l'operació estadística. Així, l'organisme conclou que les dades que han proporcionat les estadístiques de Frontur i Egatur tenen "prou qualitat" per ser difoses.

Cada turista que va visitar Espanya el tercer mes del 2020 es va gastar una mitjana de 1.097 euros, un 2,7% més que el mateix mes de l'any passat, i es va estar al país una mitjana de 7,2 dies, lleugerament per sobre del registre del 2019.

Els principals mercats emissors de turistes arribats a Espanya al març van ser el Regne Unit, amb 397.117 turistes, un 64,2% menys que el març del 2019, seguit de França, amb 288.903 turistes (-57,3%) i Alemanya, amb 277.862 turistes, un 65,7% menys.