Publicat 04/01/2020 11:14CET

L'app Too Good To Go aterrar a Tarragona i a Lleida en el primer trimestre del 2020

El director de Too Good To Go a Espanya, Oriol Reull
TOO GOOD TO GO - Archivo

Cada any es malgasten a Catalunya 262.000 tones de menjar, uns 35 quilos per persona

TARRAGONA, 4 gen. (EUROPA PRESS) -

L'aplicació mbil Too Good To Go, que té com a objectiu lluitar contra el desaprofitament d'aliments, aterrar a Tarragona i a Lleida en el primer trimestre del 2020, i cobrir ja les quatre capitals de província catalanes.

En una entrevista d'Europa Press, el director de Too Good To Go a Espanya, Oriol Reull, ha explicat que "Catalunya és un territori important, amb molt potencial", per la qual cosa l'empresa s'ha posat com a objectiu que es cobreixin les quatre capitals de província catalanes abans de mar del 2020.

A més, unes altres poblacions d'inters són Badalona i Mataró (Barcelona), així com ciutats petites on hi hagi demanda d'aquest servei i existeixi un nombre potencial d'usuaris.

L'app connecta restaurants, hotels, supermercats, fruiteries i fleques, entre d'altres comeros, que tenen excedent diari de menjar amb usuaris disposats a comprar-lo a preus reduts, de manera que Too Good To Go cobra una comissió per cada paquet i l'establiment rendibilitza el seu excedent.

Aquest menjar es troba en bon estat per no s'ha venut al llarg de la jornada: per evitar que acabi a les escombraries, els establiments fan paquets sorpresa --varien cada dia segons l'excedent-- que l'usuari pot comprar a través de l'app per un preu de 2 a 5 euros com a norma general i recollir-lo en el comer.

Segons dades de l'app, cada any es malgasten a Catalunya més de 262.000 tones de menjar, la qual cosa es tradueix en uns 35 quilograms per habitant.

A Catalunya, l'aplicació ja est a Barcelona, on més de 700 establiments s'han unit a aquesta iniciativa, i al novembre va arribar a Girona, on es van adherir més de 20 comeros.

A 22 CIUTATS ESPANYOLES

Too Good To Go, que va arribar a Espanya al setembre del 2018, est disponible a 22 ciutats espanyoles, com Madrid, Bilbao, Salamanca, Valncia, Sevilla i Mlaga, i compta amb més de 700.000 usuaris, al voltant de 1.800 establiments, i ha salvat més de 370.000 paquets de menjar.

Cada segon es llencen al món més de 50 tones de menjar apte per al consum, i només a Espanya 7,7 milions de tones acaben cada any a les escombraries, la qual cosa converteix el país en el set de la Unió Europea que més aliments malgasta, segons la FAO.

Reull ha explicat que salvar un paquet de menjar a Too Good To Go equival a estalviar el mateix dixid de carboni que emetria un cotxe després de recórrer 7,9 quilmetres o si es deixa el llum de casa encés una setmana, i fins avui la companyia ha aconseguit estalviar a Espanya l'emissió a l'atmosfera de més de 900.000 quilos de dixid de carboni.

El projecte va néixer el 2016 a Dinamarca, quan els fundadors van veure en un bufet com al final d'un esdeveniment el menjar que havia sobrat es llenava, i ara est a 14 pasos europeus, té més de 16 milions d'usuaris i més de 31.000 establiments adherits, de manera que se salven 24 milions de paquets.

Ara com ara, l'aplicació compta amb un equip de professionals a Espanya de 44 persones distribudes entre Madrid i Barcelona, i més de 500 empleats a nivell global.

A Espanya, Too Good To Go preveu superar els 500.000 paquets de menjar salvats, mentre que a Europa el repte és passar dels 100 milions de paquets de cara al final de l'exercici 2020.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés