L'app Too Good To Go aterrarà a Tarragona i a Lleida en el primer trimestre del 2020

Publicat 4/1/2020 11:14:11CET
El director de Too Good To Go a Espanya, Oriol Reull
TOO GOOD TO GO - Archivo

Cada any es malgasten a Catalunya 262.000 tones de menjar, uns 35 quilos per persona

TARRAGONA, 4 gen. (EUROPA PRESS) -

L'aplicació mòbil Too Good To Go, que té com a objectiu lluitar contra el desaprofitament d'aliments, aterrarà a Tarragona i a Lleida en el primer trimestre del 2020, i cobrirà ja les quatre capitals de província catalanes.

En una entrevista d'Europa Press, el director de Too Good To Go a Espanya, Oriol Reull, ha explicat que "Catalunya és un territori important, amb molt potencial", per la qual cosa l'empresa s'ha posat com a objectiu que es cobreixin les quatre capitals de província catalanes abans de març del 2020.

A més, unes altres poblacions d'interès són Badalona i Mataró (Barcelona), així com ciutats petites on hi hagi demanda d'aquest servei i existeixi un nombre potencial d'usuaris.

L'app connecta restaurants, hotels, supermercats, fruiteries i fleques, entre d'altres comerços, que tenen excedent diari de menjar amb usuaris disposats a comprar-lo a preus reduïts, de manera que Too Good To Go cobra una comissió per cada paquet i l'establiment rendibilitza el seu excedent.

Aquest menjar es troba en bon estat però no s'ha venut al llarg de la jornada: per evitar que acabi a les escombraries, els establiments fan paquets sorpresa --varien cada dia segons l'excedent-- que l'usuari pot comprar a través de l'app per un preu de 2 a 5 euros com a norma general i recollir-lo en el comerç.

Segons dades de l'app, cada any es malgasten a Catalunya més de 262.000 tones de menjar, la qual cosa es tradueix en uns 35 quilograms per habitant.

A Catalunya, l'aplicació ja està a Barcelona, on més de 700 establiments s'han unit a aquesta iniciativa, i al novembre va arribar a Girona, on es van adherir més de 20 comerços.

A 22 CIUTATS ESPANYOLES

Too Good To Go, que va arribar a Espanya al setembre del 2018, està disponible a 22 ciutats espanyoles, com Madrid, Bilbao, Salamanca, València, Sevilla i Màlaga, i compta amb més de 700.000 usuaris, al voltant de 1.800 establiments, i ha salvat més de 370.000 paquets de menjar.

Cada segon es llencen al món més de 50 tones de menjar apte per al consum, i només a Espanya 7,7 milions de tones acaben cada any a les escombraries, la qual cosa converteix el país en el setè de la Unió Europea que més aliments malgasta, segons la FAO.

Reull ha explicat que salvar un paquet de menjar a Too Good To Go equival a estalviar el mateix diòxid de carboni que emetria un cotxe després de recórrer 7,9 quilòmetres o si es deixa el llum de casa encés una setmana, i fins avui la companyia ha aconseguit estalviar a Espanya l'emissió a l'atmosfera de més de 900.000 quilos de diòxid de carboni.

El projecte va néixer el 2016 a Dinamarca, quan els fundadors van veure en un bufet com al final d'un esdeveniment el menjar que havia sobrat es llençava, i ara està a 14 països europeus, té més de 16 milions d'usuaris i més de 31.000 establiments adherits, de manera que se salven 24 milions de paquets.

Ara com ara, l'aplicació compta amb un equip de professionals a Espanya de 44 persones distribuïdes entre Madrid i Barcelona, i més de 500 empleats a nivell global.

A Espanya, Too Good To Go preveu superar els 500.000 paquets de menjar salvats, mentre que a Europa el repte és passar dels 100 milions de paquets de cara al final de l'exercici 2020.

Contador