Publicat 26/8/2019 12:27:28 +02:00CET

L'aposta de les empreses pel núvol i la intel·ligència artificial, a debat a l'IBM Cloud Summit Barcelona

IBM Cloud Summit
IBM

MADRID, 26 ago. (Portaltic/EP) -

Les empreses espanyoles es troben en un procés de transformació radical, en el qual l'adopció del núvol i l'anàlisi de les dades juguen un paper fonamental. Experts en 'cloud' i intel·ligència artificial participaran el proper 17 de setembre a l'IBM Cloud Summit Barcelona, un esdeveniment que servirà per debatre sobre l'adopció d'aquestes noves eines en l'ecosistema empresarial.

En aquesta trobada, que tindrà lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (Carrer de Montalegre, 5), experts d'IBM i líders empresarials posaran en comú les estratègies i claus d'actuació que estan desenvolupant per facilitar el salt al núvol i respondre als nous reptes de l'era digital.

El 2019, per primera vegada, el mercat 'cloud' per a empreses a Espanya superarà al negoci de tecnologia no-cloud, amb 54 per cent de penetració. Aquesta xifra s'anirà incrementant en els següents anys, fins al punt que el 2022 suposarà el 72 per cent del mercat total IT empresarial (amb el model híbrid abastant el 85 per cent d'aquesta inversió). Uns números que posen de manifest la importància d'aquest salt al núvol.

A l'IBM Cloud Summit Barcelona es duran a terme diverses meses de debat per aprofundir sobre aquesta matèria. Així, Carlos Grau, CEO de Mobile World Capital Barcelona, participarà en el primer panell del dia, 'El valor de la innovació oberta a l'era digital', que estarà moderat pel vicepresident Cloud & Cognitive Programari d'IBM Espanya, Javier Valencia.

Altres ponències posaran el focus en un futur 'Multicloud, Híbrid i Obert', en el cloud públic d''IBM Cloud Platform' i en l'experiència dels clients d'aquesta plataforma, amb la intervenció de Sergio González, CEO de Summus Render. Una jornada de debats sobre un negoci -el del 'cloud'- que aconseguirà un bilió (trilió americà) de dòlars el 2020 a nivell mundial, segons les previsions de les principals consultores tecnològiques.

INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL, LA NOVA ELECTRICITAT

Un altre dels grans temes que s'abordarà a l'IBM Cloud Summit Barcelona és el de la Intel·ligència Artificial (IA), com a eina clau en l'analítica de les dades. Javier Valencia ha comparat en diverses ocasions la IA amb l'electricitat i considera que es convertirà en "el gran transformador de tota la indústria". "La IA generarà una indústria entorn d'ella, facilitarà la transformació i oferirà a les empreses avantatges competitius", assenyala.

En aquest sentit, Víctor Carralero, director de l'àrea de Cloud Híbrida d'IBM Espanya, Portugal, Grècia i Israel, liderarà la xerrada 'Data & AI: Una nova manera de treballar, una nova manera d'innovar', mentre que Jacobo Garnacho. Data & AI Business Development de la companyia, parlarà sobre una 'Intel·ligència Artificial escalable i sense biaixos'.

el més llegit

 1. 1

  L'Ajuntament de Lleida demana suspendre els cobraments de lloguer temporalment

 2. 2

  Llancen un joc de preguntes sobre el Covid-19

 3. 3

  L'Hospitalet (Barcelona) obre una línia 900 gratuïta per a empreses i autònoms

 4. 4

  Coronavirus.- Badalona (Barcelona) ofereix 200 places d'estacionament gratuït a sanitaris

 5. 5

  Coronavirus.- L'IQS desenvolupa un potencial inhibidor de proteasa per combatre el Covid-19