Publicat 07/04/2021 14:07CET

L'andorrà Vall Banc tanca un acord amb Clarity Al per analitzar l'impacte d'inversions

La porta de la seu central de Vall Banc a Escaldes-Engordany.
EUROPA PRESS

L'entitat bancària fa una aposta transversal per la sostenibilitat

ESCALDES-ENGORDANY (ANDORRA), 7 abr. (EUROPA PRESS) -

El banc andorrà Vall Banc ha arribat a un acord amb l'eina Clarity Al, que permet "analitzar al mil·límetre l'impacte social i mediambiental de les inversions", explica l'entitat bancària en un comunicat aquest dimecres.

La incorporació de les eines tecnològiques i mètriques de sostenibilitat al procés d'inversions ha de permetre "obtenir de manera eficient i escalable qualificacions ASG --ambientals, socials i de bon govern corporatiu-- d'una gran varietat d'actius financers", ha dit el director d'Inversions de Vall Banc, Ignacio Perea.

Amb això el banc també pretén adaptar-se "a la normativa de divulgació de finances sostenibles, que exigeix a les empreses impulsar polítiques d'inversió sostenible", que va entrar en vigor a Espanya el passat 10 de març.

Per Vall Banc la sostenibilitat ha canviat el paradigma empresarial i "no es conceben accions corporatives de les companyies sense la mirada sostenible", per la qual cosa cal incorporar recursos i eines tecnològiques que contribueixin a millorar el medi ambient i la societat, com és el cas de Clarity Al.

VALOR AFEGIT PER ALS CLIENTS

Clarity Al és una empresa tecnològica impulsada per l'espanyola Rebeca Minguela, amb l'objectiu d'ajudar els inversors en l'"optimització de l'impacte social i mediambiental que puguin tenir les seves carteres d'inversió", segons Vall Banc.

La proposta de valor és "contribuir a una assignació de capital socialment més eficient, proporcionant claredat i transparència als qui prenen decisions, de manera completament objectiva i basada en algorismes".

El fet que BlackRock sigui accionista i soci estratègic de Clarity Al "permetrà a Vall Banc, que ja és usuari de l'eina Aladdin de BlackRock, integrar a mitjà termini les dues solucions" a la plataforma multiproducte per donar un servei encara més complet als clients, ha manifestat Perea.

El banc andorrà assenyala que cada vegada més inversors són conscients de l'impacte de les seves accions i exigeixen que s'introdueixi la variable sostenible com un aspecte rellevant en el procés de decisió; la inversió sostenible a Espanya ha augmentat un 36% fins a obtenir els 284.000 milions d'euros, segons un estudi de SpainSIF.

"Estem revisant el nostre catàleg de productes per adaptar-lo a aquesta nova manera d'invertir sostenible i també plantejant com actuar de manera interna per predicar amb l'exemple", ha dit el director d'Inversions de Vall Banc.

APOSTA TRANSVERSAL PER LA SOSTENIBILITAT

El pla de sostenibilitat per al 2021 aposta per iniciatives que ajudin a mitigar l'impacte derivat de les seves activitats i polítiques promovent la selecció d'empreses i projectes que produeixin béns i serveis sostenibles, explica l'entitat.

La consciència ambiental "s'estén de manera transversal" dins de Vall Banc; un altre repte que es proposa implica la col·laboració amb iniciatives internacionals de divulgació de millors pràctiques ambientals, socials i de bon govern corporatiu.

Vall Banc es va fundar el juliol del 2015 i ofereix solucions d'inversió a mida mitjançant el seu servei de Wealth Management, a més de productes, serveis i eines digitals orientades a facilitar l'activitat bancària habitual del client.

Clarity Al és una plataforma tecnològica que utilitza Machine Learning i Big Data per proporcionar anàlisi sobre medi ambient i impacte social d'organitzacions i de carteres d'inversió; la plataforma analitza més de 30.000 empreses, 220.000 fons i 400 governs nacionals i locals.

Fundada el 2017, Clarity Al compta amb oficines als Estats Units, el Regne Unit i Espanya, i també amb una xarxa de clients que representen bilions de dòlars en actius sota gestió.

L'equip Clarity Al està especialitzat en tecnologia, sostenibilitat i recerca, amb experiència en organitzacions com la NASA, el Banc Mundial, Google, McKinsey & Company, Morgan Stanley, J.P. Morgan, Harvard, M.I.T, entre d'altres.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés