Publicat 11/05/2021 15:33CET

L'andorrà Vall Banc s'uneix a Microwd per crear un fons d'inversió social

El director d'inversions de Vall Banc, Ignacio Perea, i el fundador de Microwd, Alejandro de León, a les instal·lacions de Vall Banc.
VALL BANC

El fons preveu oferir 15.000 crèdits a emprenedores llatinoamericanes

ESCALDES-ENGORDANY (ANDORRA), 11 maig (EUROPA PRESS) -

L'entitat bancària andorrana Vall Banc, especialitzada en 'wealth management', ha impulsat la creació de Vall Banc Fons Women Microfinance FI, un fons amb perspectiva social i sostenible, en col·laboració amb Microwd, 'fintech' que connecta dones emprenedores a Llatinoamèrica que necessiten microcrèdits amb inversors de tot el món.

L'entitat andorrana ha invertit tres milions d'euros en aquest fons, que preveu oferir 15.000 crèdits i ajudar "a generar 40.000 llocs de treball a l'Amèrica Llatina", segons informa en un comunicat aquest dimarts.

El director d'inversions de Vall Banc, Ignacio Perea, afirma que amb VBF Women Microfinance FI l'entitat fa la seva "primera incursió en la inversió d'impacte responsable, per invertir transformant".

"Aquest nou fons, a més de contribuir al desenvolupament de la societat, aspira a generar una rendibilitat d'entre un 6% i un 6,5%", afegeix Perea.

Segons Vall Banc, "apostar per fons que tinguin en compte criteris mediambientals, socials i de bon govern no tan sols té un impacte social, sinó que també augmenta els rendiments".

En aquest sentit, l'entitat andorrana apunta a un estudi de BlackRock --"la gestora de fons més gran del món"-- que manifesta que les inversions més compromeses són les que acaben tenint millors evolucions al llarg del temps.

ELS MICROCRÈDITS DE MICROWD

Els microcrèdits que ofereix Microwd aporten eines a les dones beneficiàries perquè es puguin empoderar i emprendre: "Els darrers cinc anys s'han atorgat 7.000 crèdits, que han generat un total de 20.000 llocs de treball", afirma el fundador de Microwd, Alejandro de León.

"Estem encantats de veure que hi ha entitats com Vall Banc que volen deixar les coses millor que com les han trobades, alhora que es decanten per invertir en crèdits rendibles de dones extraordinàries", afegeix De León.

Amb la unió entre Vall Banc i Microwd es busca "un creixement exponencial de la iniciativa i atreure l'atenció de tots els inversors que veuen la sostenibilitat en el futur de les finances", assenyala el banc.

Segons Vall Banc, la inversió social i sostenible "està guanyant cada vegada més pes" i avui dia abasta una gran quota de mercat en les finances.

En aquest sentit, l'entitat andorrana explica que un estudi recent de Vdos --empresa dedicada a recopilar dades de la indústria de gestió d'actius-- assegura que els fons ASG (ambientals, socials i de bon govern corporatiu) concentren el 3,6% del patrimoni a Espanya.

RESPONSABILITAT SOCIAL

Amb la creació d'aquest fons, Vall Banc també vol transmetre un missatge de consciència als seus treballadors, "predicant amb l'exemple com una entitat que ajuda a erradicar la pobresa i aposta per la innovació per garantir unes millors condicions de vida a la societat", ha afirmat Perea.

El Vall Banc Fons Women Microfinance FI compleix amb 8 dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU i actua fonamentalment a Mèxic, Perú, Nicaragua, Costa Rica, Panamà i Urugay, ha explicat el banc.

Els tres milions d'euros que s'han desemborsat fins ara s'invertiran "a través d'un algorisme que ha desenvolupat Microwd" aquests darrers cinc anys i que permet detectar dones motors de la societat i de l'economia local.

"L'algorisme i treball en el terreny ens ajuden a oferir una rendibilitat d'acord amb el mercat alhora que un impacte social notable", afirma De León.

El fundador de Microwd afegeix que "cada crèdit que es concep fins avui genera 2,5 llocs de treball i impacta en les dones que el reben, que inverteixen en l'educació dels seus fills en un 93% dels casos i milloren l'habitatge familiar en un 91%".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés