Publicat 22/03/2021 13:20CET

L'andorrà MoraBanc tanca el 2020 amb un benefici de 30,1 milions d'euros

Evolució dels recursos de clients i beneficis de Morabanc des del 2017 fins al 2020.
MORABANC

L'entitat bancària encadena el quart any consecutiu de creixement

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 22 mar� (EUROPA PRESS) -

El banc andorrà MoraBanc ha tancat l'exercici 2020 amb un benefici de 30,1 milions d'euros segons dades provisionals pendents d'aprovació per part de la Junta General, ha informat aquest dilluns en un comunicat.

"La transformació iniciada fa cinc anys i el seguiment d'un pla estratègic marcat per la digitalització, l'eficiència i el servei al client han permès encadenar el quart any consecutiu de creixement", ha afirmat el banc.

El creixement respecte al tancament del 2019 ha estat de cinc milions de benefici i s'ha aconseguit "malgrat la crisi econòmica que ha causat la covid-19, i els recursos i dotacions dedicats a minimitzar-ne els efectes en la societat, els clients i el mateix banc".

MoraBanc ha crescut en totes les línies de negoci; els recursos de clients han augmentat un 6,5% i han arribat als 8 mil milions d'euros amb la contribució de tots els centres de negoci a Andorra i de les filials internacionals Boreal Capital Management (Zurich/Miami) i Morawealth (Barcelona).

El banc andorrà també ha enfortit el balanç incrementant la solvència fins al 25,5% CET 1 fully loaded (27,34% CET 1 phase in) a 31 de desembre.

La solidesa de MoraBanc també es tradueix en un increment del ROE fins al 9,47% des del 8,47% el 2019, i una millora en la ràtio d'eficiència, després de passar del 66,4% al 60,5% el 2020.

Aquesta millora es deu a un increment dels ingressos del 7,5% i a una reducció de les despeses d'un 1,94%, segons explica l'entitat bancària andorrana.

CARTERA CREDITÍCIA

"En aquest context destaca la qualitat de la cartera creditícia del banc", amb una millora de la taxa de morositat que el 2020 ha baixat del 3,3% al 3% i amb una inversió creditícia total estable en els 1.178,6 milions d'euros.

La ràtio de cobertura s'ha incrementat fins al 79,2% des del 67% que es registrava el 2019; el banc també ha incrementat les provisions durant l'exercici en 16 milions d'euros.

PRESIDENT I DIRECTOR GENERAL

El president de MoraBanc, Pedro González Grau, ha destacat que "la solidesa i recurrència d'aquests resultats són especialment meritoris en un any de covid-19 tan complicat", i reforcen l'objectiu de millora en el servei i valor afegit per als seus clients, a més del compromís de l'equip humà que els ha fet possibles.

Pel director general de MoraBanc, Lluís Alsina, el banc ha complert el pla estratègic en dos anys en comptes de tres: "Mantenim un avantatge competitiu que ens permet ser un banc més fort, més atractiu i adaptat a les necessitats actuals dels clients".

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés