L'ANC recopila "greuges" de l'Estat per fer pedagogia a favor de la independència

Actualitzat 4/2/2016 13:15:33 CET
Jordi Sánchez (ANC)
EUROPA PRESS

Sànchez: "La independència ha agafat amplitud perquè la gent percep més oportunitats"

   BARCELONA, 4 Febr. (EUROPA PRESS) -

   L'ANC ha iniciat una campanya a les seves assemblees territorials per recopilar els "greuges" de l'Estat amb Catalunya amb l'objectiu que els catalans els coneguin i s'adhereixin al projecte independentista com la millor via per revertir-los.

   Ho ha explicat a Europa Press el president de l'entitat, Jordi Sànchez, que ha destacat que la campanya és necessària per explicar que la independència no és una solució capritxosa ni neix d'un debat estrictament identitari, "sinó que respon a la recerca de solucions de problemes concrets de la quotidianitat".

   Per exemple, els catalans han de saber que "per la falta d'inversions de l'Estat" no s'han resolt grans problemes en infraestructures com els de Rodalies, la variant de Vallirana (Barcelona), el tram de Terres de l'Ebre de la N-II i els accessos a la zona petroquímica de Taragona, ha detallat.

   "Volem que des del territori es recopilin tots els greuges per seguir fent pedagogia de per què la independència és la solució més raonable" als problemes de Catalunya i els seus ciutadans.

   L'encàrrec de la direcció a les assemblees territorials de l'ANC és que parlin amb els ciutadans per conèixer "els aspectes concrets del seu entorn més pròxim que estan afectats per una falta de lleialtat de l'Estat".

   A partir de la llista que es generi, l'ANC impulsarà una "acció pedagògica territorial per reforçar la majoria social a favor de la independència", ha dit.

   La campanya respon a la necessitat d'ampliar la massa social independentista, un dels principals objectius que els diferents agents del procés sobiranista s'han marcat per a aquesta legislatura, inclosos JxSí i la CUP.

SUPORT AL GOVERN I LES INSTITUCIONS

   Sànchez ha explicat que el Govern té el mandat democràtic de construir les estructures d'Estat; el Parlament, d'impulsar el procés constituent, i les entitats civils, el d'ampliar la base social de l'independentisme: "El Govern i les institucions ens tenen al seu costat. Anem tots a una".

   "A Madrid no entenen que si la independència ha agafat una amplitud tan gran és perquè la gent percep que fora de l'Estat tindríem més oportunitats", i l'ANC vol seguir estenent aquesta idea.

   Sànchez sosté que Catalunya podria millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans si fós independent: "Al final, a la gent el que li importa és millorar les seves condicions, viure en una societat més justa i deixar una herència millor a les generacions futures".