L'ANC presenta una campanya per fomentar el consum en empreses afins al sobiranisme

Els membres de l'ANC J.Vilella, I.Paluzie i D.Fernández
EUROPA PRESS
Publicat 8/11/2018 12:46:42CET

Defensa consumir en companyies que "respectin les decisions democràtiques dels ciutadans"

BARCELONA, 8 Nov. (EUROPA PRESS) -

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha presentat aquest dijous la campanya 'Consum estratègic', que vol fomentar entre la gent el consum en empreses que "responguin a uns valors de lliure mercat, de no-ingerència dels poders polítics i que respectin les decisions democràtiques dels ciutadans" de Catalunya.

En roda de premsa, un dels responsables de la iniciativa, David Fernández, ha assegurat que no faran llistes de bones i males empreses, sinó que seran la mateixes companyies que volen "contribuir a la República catalana" les que es podran inscriure en la pàgina web 'consumestrategic.cat'.

En el mateix web també es podran inscriure consumidors interessats en aquest tipus de consum, i la campanya posarà en contacte els uns i els altres: l'ANC farà de "corretja de transmissió" entre els consumidors i les companyies.

Per inscriure's en el web es demanarà a les empreses que assenyalin qüestions com si tenen polítiques de responsabilitat social, si tenen polítiques actives respecte al medi ambient, si fomenten l'economia circular i si disposen de web en català, entre d'altres qüestions, i l'ANC verificarà les dades, han explicat.

En el cas dels consumidors, se'ls demanarà que diguin els camps de consum en què estan interessats, i tindran la possibilitat de marcar per exemple si és la banca, el gas, l'electricitat, els sindicats, les patronals i la telefonia, entre d'altres camps.

Paluzie ha assegurat que no es tracta de nacionalisme econòmic" sinó de tot el contrari: de fer l'economia catalana més oberta i menys depenent dels oligopolis --que troba nocius--, i ha assegurat que el registre del web està obert a empreses de la resta d'Espanya i internacionals.

"No només ens preparem per a la independència i la facilitem, sinó que ajudem que en l'economia catalana no hi hagi oligopolis i sigui com més diversa millor", ha conclòs.

ARGUMENTS

Paluzie ha argumentat que l'octubre del 2017 no va haver-hi la capacitat de fer efectiva la declaració d'independència que va aprovar el Parlament, i aquesta campanya vol preparar la ciutadania i el teixit empresarial per quan hi hagi un "altre embat democràtic" per assolir una república catalana.

La campanya vol promocionar un cert tipus d'empreses perquè l'economia catalana sigui, segons el parer de l'ANC, menys depenent d'oligopolis i més preparada per obtenir la independència: "Ens proposem donar efectivitat real a la proclamació de la República", ha resumit Fernández.

En el marc de la mateixa campanya, l'entitat independentista repartirà als ciutadans un fulletó per promocionar la iniciativa i amb una enquesta perquè, segons les respostes que donin, la gent pugui saber si el seu consum "ajuda a la República catalana" o no.

APEL·LARAN AL GOVERN

Paluzie ha explicat que és una campanya que apel·la a l'àmbit privat, és a dir, a les empreses i als consumidors, però es plantegen impulsar una segona fase de la mateixa campanya en la qual s'apel·li al fet que la Generalitat i els ajuntaments també s'apuntin al 'consum estratègic'.

En el web també apareix un apartat de notícies en què, allà sí, se citen el nom d'empreses que, per exemple, relacionen amb la fundació Faes --afí al PP--, o els propietaris del qual tenen vincles personals amb el candidat a l'Alcaldia de Barcelona Manuel Valls, entre d'altres.

Per a Paluzie, això tampoc no suposa assenyalar bones o males companyies: "Les informacions que hi ha en les notícies són informacions que han aparegut en mitjans de comunicació. No fem cap tipus de llista pròpia, és un resum de premsa".

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.