Actualitzat 17/1/2019 15:27:54 +00:00 CET

L'ANC es manifestarà a les capitals europees el primer dia del judici i després a Madrid

Jaume Bardolet, Elisenda Paluzie, Josep Cruanyes, ANC
EUROPA PRESS

Presenten un anunci i faran un videoclip amb l'adaptació d'una cançó cedida per Peter Gabriel

BARCELONA, 17 (EUROPA PRESS)

L'ANC prepara manifestacions a Brussel·les, Londres, París, Berlín, Roma i Ginebra el primer dia del judici de l'1-O, a més de les previstes ja en municipis catalans, i després de començar el judici en preveuen d'altres a Madrid i al País Basc.

"Si ens manifestem davant de les ambaixades espanyoles de ciutats europees, no té sentit que no ens manifestem al cor de l'Estat repressor", ha dit aquest dijous en roda de premsa la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, que ha presentat la web i l'anunci amb el lema 'Make a move', amb la finalitat d'aconseguir suport per finançar una fase internacional d'accions previstes.

En aquesta fase internacional traslladaran el lema de l'anunci a tanques publicitàries; volen representar al centre de grans capitals europees la imatge de persones votant en urnes, com en l'1-O del 2017, "i policia pegant"; i faran un videoclip amb l'adaptació d'una cançó que els ha cedit Peter Gabriel.

L'anunci, que conclou que el dret a l'autodeterminació és un dret i no un delicte, vol explicar que la majoria de drets democràtics s'han adquirit "amb lluites no violentes i populars", i ho fa posant com a exemple el sufragi de la dona, l'apartheid i la caiguda del mur de Berlín, entre d'altres.

També està previst que el dia del trasllat dels presos a Madrid hi hagi mobilitzacions, i Paluzie ha explicat que, atès que no saben quan es produirà, ja indicaran el mateix dia a les xarxes socials quines accions es duran a terme.

En preguntar-li què li sembla que Amnistia Internacional hagi demanat una plaça com a observador internacional en el judici, la presidenta de l'ANC ho ha celebrat i ha afegit que intentaran que hi hagi el màxim nombre d'entitats d'aquest tipus en el procés judicial.

"CAUSA CONTRA L'INDEPENDENTISME"

Segons el coordinador de les assemblees exteriors de l'ANC, Jaume Bardolet, darrere del judici hi ha "una causa contra l'independentisme català i un intent de criminalització del dret a l'autodeterminació", i ha opinat que en tot el procés s'han vulnerat de manera sistemàtica drets fonamentals, la qual cosa considera impropi del segle XXI.

En el mateix sentit s'ha pronunciat el vicepresident de l'ANC, Pep Cruanyes, que ha demanat no normalitzar el judici: "Em recorda al que va passar el 1970 en el procés de Burgos. El franquisme també feia repressió política".

el més llegit

 1. 1

  Coronavirus.- Els CAP de Badalona (Barcelona) obriran durant els festius de Setmana Santa

 2. 2

  AMP.- Coronavirus.- Mor l'expresident del Port de Barcelona Joaquim Tosas

 3. 3

  Grup Sagardi repartirà 5.000 menjars diaris a persones majors de Barcelona

 4. 4

  AMP.- Coronavirus.- Granollers (Barcelona) adapta un pavelló perquè persones sensellar passin el confinament

 5. 5

  Badalona (Barcelona) incorpora dron per detectar infraccions del confinament