Publicat 19/7/2019 16:33:00 +02:00CET

L'ANC lamenta la denúncia de Foment del Treball i nega promoure el "boicot" a empreses

La presidenta de l'ANC Elisenda Paluzie i el membre del Secretariat Nacional David Fernàndez.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 19 jul. (EUROPA PRESS) -

El membre del Secretariat Nacional de l'ANC David Fernàndez ha lamentat aquest divendres que la patronal Foment del Treball hagi denunciat l'entitat independentista davant l'Autoritat Catalana de la Competència (Acco) per la seva campanya de 'Consum Estratègic'.

En declaracions a Europa Press, Fernàndez, que és el responsable de la iniciativa, ha negat que la campanya promogui un "boicot" a determinades empreses, i ha assegurat que el que vol és donar informació a la ciutadania per promoure un consum responsable i de proximitat.

L'entitat independentista que presideix Elisenda Paluzie està analitzant l'escrit que ha penjat en el seu web Foment del Treball, perquè no han rebut cap notificació, i assegura que la decisió no els ha agafat desprevinguts: "A hores d'ara ja ens sorprenen poques coses".

Fernàndez s'ha preguntat si, amb aquesta iniciativa, el que vol Foment és que els consumidors no estiguin ben informats, o si no és partidari que les empreses estiguin "despolititzades", que és el que vol l'ANC, al seu parer.

A més, Fernàndez ha convidat els responsables de la patronal catalana que lidera Josep Sánchez Llibre a trobar-se un dia per abordar l'assumpte: "Els convidaríem a venir a conèixer la campanya perquè després puguin opinar amb coneixement de causa".

Foment, a banda de l'escrit que ha presentat davant l'Acco, també ha presentat una sol·licitud de mesures cautelars al jutjat del Mercantil, prèvia a la presentació d'una demanda per presumpta competència deslleial.

JUNY D'AQUEST ANY

L'ANC va presentar la campanya el 20 de juny d'aquest any i va exposar que es tractava d'un cercador d'empreses perquè els ciutadans que ho desitgin poguessin contractar serveis a companyies que tinguin respecte pel procés sobiranista de Catalunya.

Paluzie va defensar llavors que no es tractava de companyies que comparteixen necessàriament l'objectiu de la independència, sinó que hagin mostrat respecte per allò que decideixi el poble de manera democràtica i volguessin "aportar el seu gra de sorra a la República catalana".

L'ANC va assegurar que el cercador només conté empreses que s'han registrat voluntàriament i va recalcar que no ofereix un llistat complet de totes les companyies que inclou, la qual cosa al·lega que impedeix obtenir un llistat únic de totes les empreses i així s'evita "assenyalar ningú".