Publicat 2/9/2020 13:19:52 +02:00CET

L'ANC imposa inscripcions prèvies i límit d'aforament en les 107 concentracions de la Diada

Manifestació de l'ANC amb el lema 'Objectiu Independència', dins els actes de la Diada de Catalunya 2019
Marc González / AFP7 - Europa Press - Archivo

Paluzie assegura que només s'hi podrà assistir amb una inscripció en el web de l'ANC

BARCELONA, 2 set. (EUROPA PRESS) -

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha anunciat que els 107 punts de concentració de la Diada comptaran amb un límit d'aforament, senyalització del perímetre de mobilització i un control d'accés a través d'inscripcions prèvies.

En una conferència de premsa telemàtica aquest dimecres, Paluzie ha explicat que arran la crisi sanitària i per continuar garantint el dret de manifestació, l'ANC ha previst que durant les mobilitzacions hi hagi "una persona cada quatre metres quadrats" i que només hi puguin assistir els qui s'hagin inscrit prèviament en el web 'assemblea.cat'.

A terra dels punts de concentració es dibuixaran senyals per "garantir la distància de dos metres entre cada persona", algunes concentracions es faran amb cadires i a més es perimetrarà l'àrea de cada punt de mobilització perquè no hi accedeixin persones que no estan inscrites en l'aforament.

Segons apunta Paluzie, l'objectiu és que totes les concentracions es duguin a terme en "avingudes i carrers amples de més de 20 metres", i que la gent que hi accedeixi dugui màscara i se'ls proporcioni gel desinfectant a l'entrada.

Aquest any, els parlaments centrals de l'AMI, Òmnium i l'ANC es faran a la plaça Letamendi de Barcelona, tot i que l'entitat recalca que el focus d'atenció es vol posar més en el conjunt de concentracions territorials, amb connexions en directe de les mobilitzacions simultànies.

CONCENTRACIONS

Sobre els punts de concentració, l'ANC ha destacat a Barcelona els de la plaça Catalunya, plaça Universitat, plaça Espanya, passeig de Sant Joan i carrer Aragó; i a la resta de Catalunya, es preveuen concentracions a punts com Badalona, Vic (Barcelona) i Girona.

Tal com assenyala l'entitat, l'assistència màxima prevista en el conjunt de Catalunya "ara mateix" és de 48.000 persones, i Barcelona ocupa una cinquena part del total de places del territori, amb 10.000 persones d'aforament màxim.

Paluzie ha destacat la capacitat de l'ANC a l'hora d'organitzar manifestacions en diferents moments de l'actualitat política de Catalunya i afegeix: "Ara el repte és demostrar que som capaços de manifestar-nos adaptant-nos a la covid-19 i garantint el dret a la salut pública, reduint el risc sanitari al màxim possible".

SISTEMA D'INSCRIPCIÓ

L'ANC ha donat a conèixer aquest dimecres el web d'inscripcions a les mobilitzacions de l'11 de setembre, que es farà a través de la plataforma 'Inscriu-me', i els interessats hi poden accedir a través del web 'assemblea.cat'.

Paluzie ha assegurat que en un primer moment, amb la desescalada i la reducció dels contagis, només s'havia pensat en una manifestació descentralitzada, però arran de l'augment de casos de coronavirus han vist que "les inscripcions serien més necessàries que altres vegades, perquè faria de control d'aforament".

Contador

el més llegit

 1. 1

  Un operatiu policial als barris de Rocafonda, El Palau i Cerdanyola de Mataró finalitza amb 81 persones identificades

 2. 2

  Detingut un veí de Manlleu per un robatori amb força en un habitatge de les Masies de Voltregà

 3. 3

  Detecten un brot de covid-19 a una residència de salut mental de Sant Boi de Lluçanès

 4. 4

  AMPLIACIÓ:Concerts amb aforament de fins a 1.200 persones i reserva prèvia a les Festes de la Tardor de Lleida

 5. 5

  Detectat un brot de coronavirus amb 49 positius en una residència de gent gran de Bellpuig