Publicat 11/4/2019 10:45:57 +02:00CET

L'ANC donar suport a les candidatures municipals que "treballin" per a la independncia

Retrats de la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie
David Zorrakino - Europa Press

Demanen no pactar amb els partits que van donar suport al 155

BARCELONA, 11 abr. (EUROPA PRESS) -

L'ANC donar suport a les candidatures municipals que "treballin" per a la independncia i per a la implementació de la República catalana, destacant que no és suficient que es considerin o es defineixin com a independentistes.

"No és suficient que diguin que són independentistes. Ja no estem en temps de voluntats, i sí de treballar" per aquests objectius, han recalcat en un comunicat, en qu consideren fonamental aconseguir el mxim de municipis i alcaldies amb un compromís electoral inequívocament vinculat a fer efectiva la República.

Així, demanen a les candidatures i futurs governs locals que tinguin aquest compromís, que impulsin la sobirania fiscal, i que paguin taxes i altres tributs directament a l'Agncia Tributria Catalana.

També volen que potencin el "consum de proximitat" per crear riquesa en les empreses locals, exigeixin que la xarxa de fibra ptica sigui pública i no depn com ara d'empreses de l'Ibex-35, i apostin per empreses desvinculades del poder polític i econmic de l'Estat.

A més, reclama als partits independentistes que no pactin amb formacions de govern municipal o partits que van donar suport a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, i per aix els aconsella fer "pactes de govern entre ells".

PRIMRIES DE CATALUNYA

Reiteren que, des que el 23 de mar va finalitzar el període d'eleccions internes per configurar les candidatures de Primries de Catalunya, l'ANC va acabar la seva feina en aquest projecte.

Segons l'entitat, aquest procés ha perms un ampli debat ciutad, amb una gran riquesa de matisos i participació, que vaticinen que tindr transcendncia: "Per respectant la seva transversalitat, l'ANC no oferir un suport exclusiu a les candidatures de les Primries".