Publicat 22/12/2019 11:57:03 +01:00CET

L'ANC diu que la resolució contra la seva campanya 'Consum Estratègic' és un "greu precedent"

BARCELONA, 22 des. (EUROPA PRESS) -

L'ANC ha criticat que la resolució del Jutjat Mercantil 11 de Barcelona per al cessament cautelar de la seva campanya de 'Consum Estratègic' a empreses afins amb la independència suposa un "greu precedent i la restricció del concepte de consum ètic i responsable".

En un comunicat aquest diumenge, l'assemblea ha sostingut també que "fa una interpretació restrictiva del dret a la llibertat d'expressió", i s'emmarca dins de la interpretació restrictiva dels drets civils que, segons el seu parer, fan molts tribunals espanyols, en contrast amb les resolucions europees.

La jutgessa va acordar divendres el tancament del seu web 'Consum Estratègic' i va estimar parcialment les mesures cautelars sol·licitades per Foment del Treball en el marc d'una demanda contra l'ANC per suposada competència deslleial.

L'ANC ha anunciat que els seus serveis jurídics estan estudiant quina resposta donar a aquesta resolució, que consideren "una restricció del concepte de consum ètic responsable, àmpliament estès en diversos sectors socials i ideològics" de la societat.

Ha explicat que la resolució "es basa en el fet que la campanya suposava un boicot a les denominades empreses de la 'campanya de la por'", però ha defensat que aquests conceptes no s'esmenten en la documentació del web de la campanya.

"En realitat el que promou és la lliure competència dels grans oligopolis als quals Foment defensa", ha criticat l'ANC.

Ha argumentat que la interlocutòria "es basa únicament en la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans del cas Willem contra França de juliol del 2009" que un alcalde proposava un boicot als productes d'Israel, però ha assegurat que aquest cas no té res a veure amb el de l'ANC.