Publicat 20/2/2019 15:07:07 +01:00CET

L'ANC demana no consumir ni treure diners dels caixers durant la vaga general d'aquest dijous

Recomana no portar els fills a l'escola i els universitaris "buidar les aules"

BARCELONA, 20 febr. (EUROPA PRESS) -

L'ANC ha demanat no consumir res ni treure diners dels caixers durant la vaga general convocada aquest dijous per part de la Intersindical-CSC per aconseguir que sigui "més efectiva i marcada".

"Us animem també a fer una vaga de consum. No encengueu llums, no poseu aparells en marxa, sigueu previsors per no haver d'anar a comprar o per no haver de treure diners dels caixers durant tot el dia", recull l'entitat en un correu als seus associats al qual ha tingut accés Europa Press.

Segons l'ANC, donen suport a la vaga i conviden a secundar-la perqu sigui "un nou xit de mobilització a nivell de país", i per aix ha cridat a informar de la convocatria a amics, companys de feina, familiars i amics.

També adverteixen que la vaga tindr conseqüncies en el sector educatiu, i ats que podrien haver-hi alteracions en el trnsit i en els mitjans de transport habitual, recomanen no portar els fills a l'escola.

"Si sou universitaris, podeu ajudar a convncer els vostres companys per buidar les aules i omplir els carrers! Aquesta lluita ens interpella a tots!", han afegit.

Per a l'entitat, la convocatria de vaga general s'ha impulsat en defensa dels drets fonamentals dels catalans tenint en compte que "hi ha un context de regressió de llibertats alarmant que afecta tothom".

"Prova d'aix és que s'est jutjant l'1-O i el dret a l'autodeterminació del nostre poble. Sense drets no hi ha llibertats!", exclamen.

MOBILITZACIONS

A més, han instat a sumar-se a les concentracions que es duran a terme a les 12.00 hores a tot Catalunya així com a la manifestació convocada aquest dijous a les 18.00 hores a Barcelona per culminar la jornada de vaga general.

La protesta comenar als Jardinets de Grcia de la capital catalana, baixar pel passeig de Gracia i acabar el seu recorregut a la confluncia amb la Gran Via.