Publicat 13/5/2020 13:53:29 +02:00CET

L'ANC creu que l'Estat assumeix el cas de consum estratègic per aplicar "multes elevades"

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, a Barcelona (Espanya), a 25 d'octubre de 2019. (ARXIU)
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 13 maig (EUROPA PRESS) -

L'ANC ha lamentat que la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) vulgui assumir la denúncia de Foment del Treball contra la campanya 'Consum Estratègic' per "poder aplicar-li multes molt elevades", i considera que amb aquest acte l'Estat ha ignorat les competències de la Generalitat.

En un comunicat d'aquest dimecres, han atribuït a l'Estat utilitzar la via administrativa per resoldre les dues accions que Foment del Treball va presentar en 2019 contra la iniciativa Consum Estratègic, quan es va demanar a l'Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) la retirada de la web i campanya de consumestrategic.cat i una multa de 60.000 euros, així com la interposició posterior d'una demanda per conducta anticompetitiva.

Des de l'entitat veuen aquestes accions com una clara vulneració de la llibertat d'expressió i "una forma d'assegurar-se una resolució en contra de l'ANC en una mostra més de repressió econòmica que cerca acabar amb les entitats independentistes".

Retreuen que és un "atac al consum responsable i de proximitat" i insisteixen en la importància de defensar i promoure la producció i el consum locals en el context de crisi sanitària derivada del Covid-19.

Per la seva banda, el Govern ha demanat un dictamen al Consell de Garanties Estatutàries per plantejar una qüestió de competència al Tribunal Constitucional perquè considera que és l'Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) i no la CNMC l'òrgan competent per resoldre la demanda.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Barcelona controlarà l'aforament de les platges amb videosensors i càmeres

 2. 2

  Lleida demana al Govern que traslladi a Sánchez la seva petició de regularitzar a persones sense papers

 3. 3

  Coronavirus.- Collboni assegura que la reactivació a Barcelona ha estat "millor de l'esperada"

 4. 4

  AMP.- Coronavirus.- El 83% de les residències de Girona no tenen casos confirmats ni sospitosos

 5. 5

  Coronavirus.- Les presons catalanes ja fan controls de temperatura a tots els visitants