Publicat 14/2/2019 12:01:00 +01:00CET

L'ANC celebra el 'no' d'ERC i el PDeCAT als PGE i els demana ser "minoria de bloqueig"

Andrea Viñamata, Mario Muñoz, Elisenda Paluzie i Pep Cruanyes (ANC)
EUROPA PRESS

BARCELONA, 14 febr. (EUROPA PRESS) -

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha celebrat que ERC i el PDeCAT donessin suport a l'esmena a la totalitat al projecte de Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) i contribussin a tombar els comptes del Govern espanyol, i ha demanat a les dues formacions que actun com a "minoria de bloqueig".

En roda de premsa aquest dijous, ha criticat que, malgrat les reclamacions del sobiranisme per donar suport als PGE, "no hi ha hagut res, cap canvi: les peticions de presó i l'acusació de l'Advocacia de l'Estat segueix sent sedició" en la causa del referndum de l'1 d'octubre del 2017.

"No s'entendria estar negociant uns pressupostos com si no hagués passat res, amb presos polítics i acusacions de rebellió i sedició i cap avan en el dret d'autodeterminació", ha assegurat.

En cas que el president del Govern central, Pedro Sánchez, anunci un avanament electoral, ha demanat que "el que passi no sigui incoherent amb l'estratgia que cal seguir" des de l'independentisme.

"Ens ho hem de guanyar nosaltres i no podem esperar res de l'Estat espanyol. Per tant, aquestes eleccions s'han de jugar en aquesta clau", ha reclamat.