Publicat 05/05/2019 14:24CET

L'ANC aprova el seu full de ruta: unilateralitat si l'independentisme supera el 50% de vots

L'ANC aprova el seu full de ruta: unilateralitat si l'independentisme supera el 50% de vots
EUROPA PRESS

TARRAGONA, 5 maig (EUROPA PRESS) -

Els socis de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) han aprovat aquest diumenge en la seva setena assemblea general a Tarragona l'actualització del full de ruta de l'entitat, que planteja la unilateralitat com la via "més probable" per aconseguir la independncia de Catalunya si en les properes eleccions catalanes els partits independentistes sumen més del 50% dels vots.

Segons el full de ruta, ratificada per una mplia majoria amb vot a m alada, en aquest escenari el Parlament de Catalunya hauria de "revalidar" la declaració d'independncia i publicar-la al Dogc i al Bopc, i el Palau de la Generalitat hauria de despenjar la bandera d'Espanya per demanar el reconeixement internacional d'aquesta declaració.

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha estat l'encarregat d'obrir l'acte: "Benvinguts a la vostra assemblea, la nostra assemblea", ha dit, i ha animat els socis de l'ANC a seguir treballant en favor de la república catalana a través de la transversalitat i la diversitat, en les seves paraules.

Els secretaris nacionals de l'ANC Montserrat Tudela i Pep Fort han explicat que aquest nou full de ruta és el resultat de la constatació que la independncia, segons ells, no pot aconseguir-se si no és amb la unilateralitat per fer front a la "repressió".

"L'hem de fer efectiva nosaltres, i encara que som conscients de les dificultats, també ho som de la nostra determinació", ha dit Fort, que ha anunciat que segons el pla aprovat l'ANC intensificar les accions d'internacionalització i treballar perqu el Consell per la República, encapalat per l'ex-president de la Generalitat Carles Puigdemont des de Waterloo, tingui un paper més rellevant en el dia a dia de les institucions catalanes.

ESMENES REBUTJADES

El document ratificat aquest diumenge per l'ANC va ser redactat per la comissió d'estratgia i discurs de l'entitat, i esmenat i ratificat pel secretariat nacional amb el 94% de vots.

De totes les esmenes proposades pels socis, només 10 han estat sotmeses a l'assemblea, i totes elles han estat rebutjades pels socis a través d'una votació presencial, després que es produís una fallada en el sistema de votació telemtic.

El full de ruta presenta l'escenari de la unilateralitat com el més plausible per aconseguir la independncia, enfront del de pactar un referndum, bé amb Espanya -- descartat per ser "del tot ingenu"-- o bé com a resultat de la mediació d'algun organisme internacional, amb un resultat del 50% més un dels vots a favor de la independncia, sense mínim de participació.

En el mateix document, l'ANC retreu als partits independentistes la falta d'unitat i que "l'atenció es desvi de l'objectiu principal, la independncia" quan els seus líders clamen per l'autodeterminació o protesten contra la repressió.

INFORME ECONMIC I PRESSUPOSTOS

A les 11.24 hores d'aquest diumenge els socis de l'ANC han ratificat l'informe econmic de l'exercici, que llana un resultat de -5.467 euros --la partida més elevada del passiu va ser la de la caixa de solidaritat, de prop de 9,5 milions d'euros-- i mostra en el balan un patrimoni net de més de 2 milions d'euros.

El tresorer de l'ANC, Quim Arnau, i el seu responsable de gestió econmica, Jordi Rossell, han informat que els ingressos provinents de quotes de socis han augmentat un 12%, i han destacat molt especialment el recaptat per la venda de samarretes en la jornada de l'11 de setembre de 2018, que va créixer igualment un 12%; en total, els ingressos de l'ANC, sense explicar els donatius a la caixa de solidaritat, van ser de més de 7,4 milions.

Els socis també han ratificat el pressupost de l'entitat 2019, que preveu un augment del 19% tant en les partides d'ingressos per quotes de socis com en el de despeses de personal a les rees de mobilització i internacional.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés