Publicat 14/2/2019 15:46:56 +01:00CET

L'AN rebutja definitivament processar per assassinat els gihadistes de Barcelona i Cambrils

Objetos en La Rambla por el aniversario del atentado
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 14 febr. (EUROPA PRESS) -

La Secció Segona de la Sala Penal de l'Audincia Nacional ha rebutjat els recursos que demanaven processar els gihadistes implicats en els atemptats de Barcelona i Cambrils (Tarragona) de l'agost del 2017 també per delictes d'assassinat, en cinc actuacions en les quals no entra en el fons de l'assumpte i es restringeix a una qüestió de forma: Aquest tipus d'allegacions només poden presentar-se davant del tribunal d'enjudiciament.

D'aquesta manera, l'Audincia Nacional manté el processament en els termes en qu el va dictar el jutge Fernando Andreu: Dos dels membres de la cllula seuran al banc dels acusats per integració en organització terrorista, fabricació, tinena i dipsit d'explosius i estralls en grau de temptativa i un tercer, per collaboració amb organització terrorista.

La sala recorda que "contra les actuacions denegatries de processament" només es pot recórrer en reforma, és a dir, davant del mateix magistrat, cosa que els recurrents, entre els quals hi ha l'Associació de Víctimes del Terrorisme, ja van fer amb resultat negatiu.

"Contra les actuacions denegatries de la reforma així pretesa no es podr utilitzar un recurs d'apellació ni cap altre recurs, per podr reproduir-se a l'audincia corresponent la petició de processament formulada per la part a qui li hagi estat denegada quan es personi davant d'aquest tribunal, si fa ús d'aquest dret, evacu el trasllat", explica la Secció Segona en les actuacions.

Conclou així que una interlocutria que denega el processament no es pot recórrer en apellació, sinó en la fase intermdia del procediment ordinari i davant del tribunal responsable de l'enjudiciament. "Per aquesta raó considera el tribunal que no ha d'entrar a conixer el fons del recurs plantejat", diu la interlocutria, que incideix que aix seria competncia en tot cas del jutge instructor, que ja s'ha pronunciat i, en últim terme, del tribunal enjudiciador.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés