Publicat 27/5/2019 16:16:17 +02:00CET

L'ampliació estival d'horaris per als locals d'oci generarà 6.000 llocs de treball, segons Fecasarm

Recurso para terrazas, turismo, verano
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 27 maig (EUROPA PRESS) -

L'ampliació horària durant l'estiu per als restaurants i locals d'oci nocturn generarà entre 5.000 i 6.000 llocs de treball segons la Federació catalana d'associacions d'activitats de restauració i musicals (Fecasarm).

El nou horari entrarà en vigor aquest dissabte, coincidint amb l'1 de juny, i tindrà vigència fins al 15 de setembre, d'acord amb el previst en l'article 7 de l'Ordre d'horaris de la Generalitat, ha informat la federació en un comunicat aquest dilluns.

La norma, que allarga l'horari comercial entre 30 i 45 minuts, no inclou els horaris de les terrasses, el tancament de les quals depèn del que determina l'ordenança municipal corresponent, de manera que en el cas de Barcelona, l'ampliació horària no és automàtica sinó que depèn d'un decret del Consistori.

En el cas de Girona, les terrasses mantenen el mateix horari tot l'any i varia en funció de la zona en què es troben; a Tarragona, sí que regeix una ampliació automàtica per estiu, i a Lleida, l'ajuntament en decreta cada any l'ampliació.

La federació calcula en 11.000 els comerços que es veuran beneficiats per la mesura, amb especial incidència en aquells que es troben en zones turístiques, perquè el 80% de la seva facturació es produeix en el període estival.

el més llegit

 1. 1

  El Govern recarregarà targetes menjador 15 dies més i pagarà dos mesos a la concertada

 2. 2

  L'Hospitalet (Barcelona) distribueix test ràpids de Covid-19 i rep material sanitari

 3. 3

  La pandèmia de coronavirus supera el milió de contagis i deixa més de 51.000 morts

 4. 4

  Coronavirus.- Badalona (Barcelona) demana a les gasolineres no vendre aliments entre les 21 i les 6 hores

 5. 5

  Coronavirus.- La residència de gent gran de Capellades (Barcelona) registra 24 morts