Publicat 14/6/2019 12:31:38 +02:00CET

L'AMI proposa que els regidors ampliïn la seva promesa "per la República catalana"

El presidente de la Generalitat catalana, Quim Torra, declara en el TSJC
David Zorrakino

BARCELONA, 14 juny (EUROPA PRESS) -

Una delegació de l'AMI, encapçalada pel seu president, Josep Maria Cervera, ha explicat aquest divendres al president de la Generalitat, Quim Torra, la campanya que promouen perquè els regidors i alcaldes independentistes afegeixin a l'hora de jurar o prometre el càrrec una fórmula complementària en què es comprometin amb "la República catalana".

"Aquesta fórmula no substitueix la fórmula que preveu la Llei Orgànica de Règim Electoral General (Loreg). És una fórmula complementària que mostra aquest compromís amb la República catalana", ha aclarit en declaracions als passadissos del Parlament el dia abans de la constitució dels ajuntaments.

Després que la Junta Electoral Central advertís als regidors independentistes que en el seu jurament o promesa del càrrec han d'acatar expressament i de manera incondicional la Constitució, Cervera ha vaticinat que molts ho faran "per imperatiu legal", i ha volgut apuntar que la JEC no és competent en aquesta qüestió.

Malgrat tot, ha afegit, els regidors independentistes que prenguin possessió del càrrec respondran amb la fórmula que preveu la Loreg i si ho volen podran ampliar la seva promesa amb el següent text: "Per expressió democràtica de la voluntat ciutadana manifesto el ferm compromís amb els valors de la República catalana, i declaro que continuaré treballant per la constitució d'una Catalunya políticament lliure, socialment justa, econòmicament pròspera i territorialment equilibrada".

"Amb aquesta campanya pretenem que els regidors del país mostrin el seu compromís amb els seus pobles, amb els ciutadans que van fer possible l'1-O i amb la construcció de la República i els seus valors", ha subratllat Cervera, que ha explicat que s'han emplaçat amb Torra a reunir-se un altre cop per abordar la resposta que donaran a la sentència del judici del procés.