Publicat 6/5/2019 13:07:07CET

L'AMI demanarà als nous regidors que es comprometin amb la "República catalana"

26M.- L'AMI Demanarà Als Nous Regidors Que Es Comprometin Amb La "República Catalana"
EUROPA PRESS

BARCELONA, 6 maig (EUROPA PRESS) -

L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha presentat aquest dilluns la campanya 'Regidor per la República' perquè els regidors electes el proper 26 de maig que ho desitgin incorporin un compromís amb "els valors de la República catalana" en l'acte de la presa de possessió del seu càrrec.

En una roda de premsa, el president de l'AMI i alcalde de Port de la Selva (Girona), Josep Maria Cervera, ha explicat que enviaran la proposta als ajuntaments adherits a l'entitat, mentre que, a les localitats no adherides, s'enviarà la campanya als partits que obtinguin representació.

"No és substitutiu de la fórmula que es fa servir per jurar el càrrec, sinó que s'hi afegeix", ha detallat Cervera, mentre que la vicepresidenta primera de l'AMI i alcaldessa d'Arenys de Mar (Barcelona), Anabel Moreno, ha explicat que s'ha redactat un informe jurídic que dona empara legal a la fórmula.

Preguntat sobre si enviaran la campanya al PSC i als comuns, Cervera ha recordat que el 2015 s'hi van adherir alguns regidors socialistes i d'ICV --encara que no n'ha detallat quants--: "No hem descartat ningú, però no creiem que el PSC el subscrigui en aquest moment", ha dit.

La fórmula proposada és: "Per expressió democràtica de la voluntat ciutadana, manifesto el ferm compromís amb els valors de la República catalana i declaro que continuaré treballant en la construcció d'una Catalunya políticament lliure, socialment justa, econòmicament pròspera i territorialment equilibrada".

Cervera ha recordat que en les eleccions municipals del 2015 ja van presentar la campanya 'Regidor per la independència', que demanava un compromís amb la independència de Catalunya, i ha dit que ara els regidors també han de treballar contra els polítics "presos i exiliats" pel procés sobiranista.

En la campanya anterior, d'un total de 9.077 regidors, es van adherir 4.192 a la campanya 'Regidor per la independència', el 46,18%, i Cervera ha recordat que l'AMI té un total de 789 membres dels 947 municipis catalans: "Sense els municipis no serà possible aconseguir la independència ni la República catalana".

A l'acte també hi han assistit el secretari de l'AMI i alcalde d'Arenys de Munt (Barcelona), Joan Rabasseda; la vocal de la comissió executiva de l'AMI i alcaldessa de Begues (Barcelona), Mercè Esteve, i el també vicepresident de l'AMI i alcalde d'Ametlla de Mar (Tarragona), Jordi Gaseni.