Publicat 5/12/2019 15:33:14 +01:00CET

L'ambaixador d'Espanya a Andorra recorda "els grans moments de consens" que van portar a la Constitució

L'ambaixador a Andorra, Àngel Ros, al moment del brindis de celebració de la Constitució del 78
EUROPA PRESS

L'ambaixada celebra la Carta Magna a petició d'un grup de residents espanyols

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 5 des. (EUROPA PRESS) -

L'ambaixador d'Espanya a Andorra, Àngel Ros, ha valorat que "és bo ara recordar els grans moments de consens que hi ha hagut al llarg de la història d'Espanya", durant un acte de celebració de la Constitució del 1978 que s'ha organitzat a petició d'un grup de residents espanyols.

Ros ha recordat la Transició, que va permetre el pas del règim dictatorial a la democràcia, com "un dels millors períodes de la història d'Espanya, en el qual es va fer un gran exercici de reconciliació i un gran exercici de consens polític".

"val la pena recordar aquells moments i val la pena recordar que hi ha períodes com aquest de la història en els quals la visió d'Espanya i l'interès ciutadà han portat a un règim de llibertat i democràcia com el que gaudim", ha dit.

Ros ha manifestat que la Constitució del 78 és "un instrument que visualitza la llibertat i la democràcia" a Espanya i s'ha referit als estudis de reconeguts politòlegs que situen el país entre les 20 grans democràcies del món.

És la primera vegada que l'ambaixada d'Espanya a Andorra organitza un acte per celebrar l'aprovació de la Constitució del 78, i ha estat la iniciativa d'un grup de residents espanyols.

DUES BANDERES

Juan Fayula i Josefa de la Corte, juntament amb un grup de residents, han fet una ofrena amb dos rams de roses vermelles i grogues, un amb un llaç de la bandera espanyola i l'altre amb la senyera catalana, símbol de "la compatibilitat d'estimar Espanya i Catalunya", ha subratllat Ros.

Fayula ha explicat que la idea del grup de residents era "donar les gràcies" a la Constitució i de transmetre els valors que s'hi recullen a les generacions més joves.

I De la Corte ha assegurat que hi ha "un abisme" entre el règim de la dictadura --que ella va conèixer-- amb la democràcia actual.

L'acte ha acabat amb un brindis "per la Constitució, la llibertat i la democràcia que se'n deriven" que ha pronunciat l'ambaixador.

L'ambaixada també va celebrar, dimarts i dimecres, unes jornades amb els alumnes del sistema educatiu espanyol en les quals s'ha treballat al voltant de la Constitució i "el significat dels drets i llibertats que recull", ha explicat Ros.