Publicat 20/11/2019 18:22:31 +01:00CET

L'AMB presenta en el SCEWC les seves solucions tecnològiques en qualitat de l'aire i reactivació econòmica

Smart City.
FIRA DE BARCELONA

BARCELONA, 20 nov. (EUROPA PRESS) -

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha presentat en el marc del Smart City Expo World Congress (SCEWC) al recinte Gran Via de Fira de Barcelona les solucions tecnològiques per gestionar les competències estratègiques, com la millora de la qualitat de l'aire i la reactivació econòmica.

En un comunicat aquest dimecres, l'AMB ha detallat que algunes de les mesures metropolitanes en les quals es fan servir les noves tecnologies són la implantació de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) a les Rondes de Barcelona, la gestió dels espais públics i naturals i l'oferta de serveis per atreure empreses a la zona.

L'AMB explica en el SCEWC amb un estand propi amb el lema 'Metròpolis de Barcelona: aires de canvi', en el qual es presenten novetats sobre tres eixos principals: la lluita contra la contaminació atmosfèrica, la reactivació econòmica de la metròpolis i les plataformes intel·ligents de gestió de serveis com la mobilitat i el tractament de residus.

En relació a la ZBE, que entrarà en vigor l'1 de gener del 2020, l'AMB destaca els sistemes d'avís de vehicles contaminants i el de captació automàtica d'infraccions, així com la creació d'un Registre metropolità de vehicles, que també permetrà tramitar les autoritzacions especials.

A l'estand també es podran consultar projectes com els aparcaments Park & Ride i la xarxa Bicivia de carrils bici; els projectes d'implantació d'energies renovables, així com el sistema de gestió de platges i parcs de l'AMB, que permet consultar en temps real l'estat d'aquests espais.

Sobre la tecnologia aplicada a la reactivació econòmica, l'organisme metropolità ha subratllat la creació del cercador immobiliari i de serveis per a empreses; el catàleg metropolità d'oportunitats d'inversió Barcelona Opportunity, i la xarxa InnoAMB, dedicada a l'impuls i suport a la innovació, entre d'altres.

el més llegit

 1. 1

  Reus (Tarragona) no celebrarà el Dia del Llibre aquest 23 de juliol

 2. 2

  Assassinada una dona amb arma blanca al barri del Raval de Barcelona

 3. 3

  Campo diu que la jutgessa de Lleida dona la raó al Govern espanyol sobre l'estat d'alarma

 4. 4

  Reus (Tarragona) no celebrarà el Dia del Llibre aquest 23 de juliol

 5. 5

  Raimat i Sucs queden fora de les restriccions de confinament de Lleida