Publicat 12/01/2022 12:38CET

L'AMB estudia la viabilitat d'un servei metropolità de motosharing

L'AMB estudia la viabilitat d'un servei metropolità de moto elèctrica compartida
AMB - ROBERT RAMOS

BARCELONA, 12 gen. (EUROPA PRESS) -

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) estudiarà la viabilitat d'un servei metropolità de moto elèctrica compartida, conegut com motosharing, ha explicat aquest dimecres en un comunicat.

Per abordar aquesta qüestió, té previst crear una taula metropolitana de la moto elèctrica compartida que es constituirà entre març i abril d'aquest any i a la qual es podran adherir els diferents actors implicats.

Els principals propòsits del nou organisme seran constituir un marc estable de diàleg i participació tècnica sobre el servei de moto elèctrica compartida entre els actors involucrats i identificar els punts rellevants per abordar la regulació d'un servei metropolità de moto elèctrica compartida: juridiconormatives, tècniques, economicofinanceres, etc.

En funció del debat i les conclusions que s'extreguin, l'AMB podria plantejar, d'acord amb els integrants i el sector, una proposta de servei metropolità de motos compartides per regular les llicències d'empreses privades a la metròpolis de Barcelona.

L'objectiu principal és assolir una gestió "òptima" del servei de mobilitat compartida en l'àmbit metropolità, on actualment hi ha 6.040 llicències en ús: deu operadors amb llicències de l'Ajuntament de Barcelona operen en aquesta ciutat i la meitat donen servei a altres municipis de la metròpolis.

"La mobilitat compartida s'ha convertit en una alternativa i un complement de mobilitat que permet a les persones usuàries accedir a vehicles quan ho necessitin, satisfent les seves necessitats de mobilitat, optimitzant-ne l'ús i sense la necessitat de tenir-ne un en propietat", ha dit el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Antoni Poveda.

Així mateix, ha recordat que com aquests vehicles són elèctrics permeten "reduir la contaminació, fomentar una mobilitat més sostenible i promoure els vehicles amb energies netes".

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2022 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés