Publicat 30/4/2019 15:34:55CET

L'AMB aprova la nova tarifa de preu tancat de taxi que només es podr contractar per l'app

BARCELONA, 30 abr. (EUROPA PRESS) -

El ple del Consell Metropolit de l'rea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat aquest dimarts la nova tarifa de preu tancat que s'incorpora al sistema tarifari actual del servei de taxi de l'AMB i que es podr contractar únicament a través d'aplicacions de les empreses de mediació del servei del taxi.

En un comunicat aquest dimarts, l'Institut Metropolit de Taxi (IMET) ha informat que amb aquesta iniciativa els ciutadans podran conixer a través del seu dispositiu mbil el preu que pagaran pel trajecte que vulguin fer.

La tarifa de preu tancat est basada en una baixada de bandera i un preu per quilmetre recorregut que integra el component de temps i de distncia de la tarifació de les carreres amb taxímetre, inclosos els suplements.

L'import de la tarifa és el resultat de l'aplicació dels preus aprovats per a l'any 2019 en el taxi, i la tarifa aprovada aquest dimarts ser de lliure elecció per part de l'usuari del servei, el qual podr triar entre el preu tancat o fer el trajecte amb taxímetre.

L'IMET ha posat en marxa aquesta nova iniciativa amb l'objectiu de donar resposta a les demandes del sector del taxi associades a les noves tecnologies, així com per incentivar les empreses intermediries del servei de taxi que ja fan servir aplicacions.

També es vol donar més transparncia al sistema tarifari i donar a l'usuari la possibilitat de conixer de manera anticipada l'import que pagar en finalitzar el seu trajecte en taxi.

Aquesta nova tarifa, aprovada d'acord amb les normes que estableix la llei del taxi, entrar en vigor quan sigui ratificada per la Comissió de Preus de la Generalitat de Catalunya i transcorreguts 15 dies des de la seva publicació en el DOGC.