Publicat 23/01/2021 10:45CET

L'alta pastisseria es reuneix a Barcelona per visibilizar el sector i reforçar la seva imatge

Muestra Internacional de Pastelería de Sant Vicenç dels Horts (Barcelona) (ARCHIVO)
MOSTRA INTERNACIONAL DE PASTISSERIA

La Mostra Internacional de Pastisseria reuneix vuit pastissers de renom internacional fins aquest dilluns

BARCELONA, 23 gen. (EUROPA PRESS) -

El sector de l'alta pastisseria es reuneix aquest cap de setmana en la quarta edició de la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts (Barcelona) amb l'objectiu de donar visibilitat al sector, reforçar la seva imatge i "poder arribar a la gent", ha explicat el director creatiu de la fira, Eugeni Muñoz.

La Mostra té l'objectiu de mostrar la feina de l'alta pastisseria a la ciutadania, cosa que "el món de la cuina ha fet molt bé per acostar-se a la gent", ha valorat Muñoz en una entrevista d'Europa Press.

Per aconseguir-ho, la fira reuneix vuit pastissers de renom, entre els quals es troben Xavier Donnay, guardonat com el millor pastisser del món al 2020; Carme Ruscalleda i el francès Michel Willaume, amb l'objectiu de mostrar la seva feina al gran públic.

"És molt important que aconseguim donar visibilitat al sector", ha subratllat Donnay, en declaracions a Europa Press, i assegura que la pastisseria no ha sabut arribar a la gent i transmetre l'ofici.

Per al pastisser és clau per exemple que "si demanes a algú que et digui el nom de quatre pastissers, no pot, però sí que podria dir el de deu cuiners".

El director dels premis Fava de Cacau de la Mostra, Marc Balaguer, se suma a la reflexió i reclama que el sector necessita "reforçar la imatge de la pastisseria artesanal i comunicar al màxim els bons usos del sector perquè se'l relacioni amb la qualitat".

REFERENT INTERNACIONAL

Muñoz, màxim responsable de la fira juntament amb l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, apunta que l'objectiu és que en un termini màxim de dos anys la mostra es converteixi en un referent internacional" del sector pastisser, motiu pel qual preveuen fer traduccions simultànies de les demostracions, que aquest any es faran majoritàriament en castellà, tot i que també en català i anglès.

La pandèmia ha provocat que l'actual edició no es pugui fer en format físic i les demostracions es faran en 'streaming', cosa que "tot i que encara és una incògnita, pot fer que arribi a més gent", apunta Muñoz.

LES 50 MILLORS PASTISSERIES DE CATALUNYA

Durant la mostra es lliuraran els premis Fava de Cacau, que guardona a les cinquanta millors pastisseries de Catalunya després d'una valoració general de l'establiment que durà a terme un grup de set jutges.

El jurat valora tant l'establiment (estètica, organització i tracte al client) com la degustació dels productes, la varietat, la innovació i la seva història.

Balaguer ha subratllat l'objectiu dels premis: "Obrir el sector al públic, perquè moltes vegades ens centrem només en el món professional i els clients no saben com treballem".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés