Actualitzat 06/07/2021 18:10 CET

L'alimentació sostenible és una oportunitat per al comerç, segons experts a Mercabarna

L'alimentació sostenible és una oportunitat per al comerç, segons experts
MERCABARNA

La urbanista Carolyn Steel afirma que "els aliments poden salvar el món"

BARCELONA, 6 jul. (EUROPA PRESS) -

L'alimentació sostenible és una oportunitat econòmica per al comerç de proximitat i l'agricultura local, segons els experts que han participat en la segona jornada de la III Universitat d'Estiu de Mercabarna, que se centra en l'alimentació sostenible.

La primera conferència de la jornada ha anat a càrrec del comissionat de Política Alimentària de l'Ajuntament de Barcelona, Álvaro Porro, que ha repassat els projectes que la ciutat té en marxa aquest any, en el qual exerceix com a Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible, informa Mercabarna aquest dimarts en un comunicat.

Entre altres projectes, Porro ha destacat el mercat majorista d'aliments ecològics de Mercabarna, Biomarket, que ja està en funcionament i pretén facilitar que el comerç local accedeixi a aquests productes.

ESTRATÈGIA DE POLÍTICA ALIMENTÀRIA SOSTENIBLE

A més, ha subratllat la creació de l'Estratègia de Política Alimentària Sostenible, que el consistori barceloní engegarà al novembre amb l'objectiu de "fomentar dietes saludables per a tota la ciutadania, impulsar economies socials sostenibles i combatre l'emergència climàtica".

Entre les iniciatives que inclou l'estratègia es troba el Centre d'Intercanvi Agroalimentari de Proximitat (CIAP), que l'Ajuntament està desenvolupant amb la Unió de Pagesos.

El CIAP es posarà en funcionament a la tardor i permetrà als petits i mitjans agricultors tenir facilitats a l'hora de comercialitzar els seus productes, sense la necessitat d'haver d'estar presents al punt de venda.

Finalment, ha destacat els Comerços Verds, establiments que aposten per aliments sostenibles i que se senyalitzaran amb una cartelleria especial perquè destaquin.

ALIMENTACIÓ I CIUTATS

La urbanista Carolyn Steel ha protagonitzat una conferència relativa a l'impacte social i físic del sistema alimentari sobre les ciutats modernes, i ha assegurat que actualment la manera d'alimentar-se "és la més destructiva de la història".

De totes maneres, creu que "els aliments poden salvar el món", si s'estableix una visió política global que persegueixi l'equilibri entre el camp i la ciutat i que posi l'alimentació al centre quan es planifica l'urbanisme.

JOSÉ MIGUEL HERRERO

També hi ha participat el director general d'Indústria Alimentària del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, José Miguel Herrero, que ha repassat les oportunitats i els reptes respecte a la reforma de la llei de la cadena alimentària.

Ha assenyalat que està previst que el Congrés aprovi el nou text legal a la tardor i que prohibeix comprar aliments per sota dels costos de producció, a més de les promocions que banalitzin els productes i la venda a pèrdues, per la qual cosa els agricultors estaran més protegits.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés