Publicat 23/4/2020 13:07:18 +02:00CET

L'alcaldessa accidental de Badalona vol un govern d'esquerres independentment de l'alcalde

L'alcaldessa accidental de Badalona, Aïda Llauradó, en videconferencia amb líders de grups municipals.
AJUNTAMENT DE BADALONA

No preveu postular-se com a candidata i reclama "generositat" per evitar que Albiol sigui alcalde

BADALONA (BARCELONA), 23 abr. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa accidental de Badalona (Barcelona), Aïda Llauradó, ha apostat aquest dijous per articular un govern progressista que inclogui diferents sensibilitats de l'ampli espectre de l'esquerra política, i ha defensat que és prioritari acordar aquest executiu municipal, "independentment de si és alcalde un o altre".

En roda de premsa telemàtica, ha demanat "generositat" a totes les forces polítiques d'esquerra per aconseguir aquest acord i investir un alcalde per evitar que el sigui l'exalcalde del PP Xavier García Albiol, després de la renúncia al càrrec d'Álex Pastor (PSC) després de ser detingut per presumptament conduir embri durant el confinament pel coronavirus.

La dirigent de Badalona en Comú Podem ha advocat per un executiu format per la majoria de 14 regidors, i ha ressaltat que la seva formació no s'ha posicionat a favor de cap candidat --s'ha postulat l'exalcalde de Guanyem Badalona Dolors Sabater--, i que vol tenir un "paper facilitador".

Preguntada per si els grups municipals poden presentar com candidat un regidor que no fos cap de llista, ha assenyalat que els partits que estiguin interessats han de fer la consulta a la Secretaria municipal --en el cas del PSC, Pastor va ser el seu cap de llista i ara ha renunciat--.

Ha assegurat que no es planteja postular-se per assumir l'Alcaldia en aquest moment i que espera al fet que es proposin els candidats per tractar d'acordar un govern ampli, prioritzant el projecte polític: "Jo em puc posar a disposició" si no s'aconsegueix un acord, ha dit Llauradó, que ha defensat investir un alcalde amb un govern darrere prèviament acordat.

TERMINIS DEL PLE

Preguntada per les raons per les quals no s'ha convocat encara el ple extraordinari per notificar la renúncia de Pastor, ha recordat que disposa deu dies per fer-ho des de la seva dimissió i que, una vegada celebrat aquest ple, tindrien altres deu dies com a màxim per investir a un nou alcalde.

Ha explicat que la Junta de Portaveu abordarà aquest divendres la convocatòria d'aquest primer ple, i ha garantit: "No faré una convocatòria precipitada d'un ple que pot suposar que després tinguem només deu dies per aconseguir un acord", i no vol arribar a la investidura com es va arribar a la de juny de l'any passat després de les eleccions, que es va acordar 'in extremis'.

Sobre com se celebraran els plens mantenint el distanciament pel coronavirus, ha explicat que estan valorant tècnicament diverses opcions, com que una part del ple es desenvolupi per videoconferència, o que acudeixin els edils però es reparteixin per tota la sala de plens, en lloc de col·locar-se en els seus seients habituals, massa junts entre ells.

Ha destacat la importància de treballar des de la unitat i la responsabilitat donada la crisi per la pandèmia: "Ha d'haver-hi un debat polític i un diàleg, però no podem fer un espectacle en una situació com aquesta".