Publicat 22/4/2020 15:19:15 +02:00CET

L'alcaldessa accidental de Badalona demana deixar de costat "personalismes i baralles polítiques"

Roda de premsa de l'alcaldessa accidental de Badalona (Barcelona), Aïda Llauradó.
EUROPA PRESS

El ple té com a màxim fins al 12 de maig per investir a un nou alcalde després de dimitir Pastor

BADALONA (BARCELONA), 22 abr. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa accidental de Badalona, Aïda Llauradó (Badalona en Comú Podem), ha demanat als grups municipals "que la política estigui al servei de la ciutadania, i no al servei de personalismes i baralles polítiques", després de la dimissió del càrrec d'Álex Pastor (PSC) després d'haver estat detingut per conduir presumptament begut durant el confinament pel coronavirus.

"Em comprometo a treballar des d'aquesta responsabilitat i estenent la mà a tots", ha assegurat en roda de premsa aquest dimecres, i ha explicat que, com a tard, el ple hauria d'investir a un nou alcalde el 12 de maig --en un màxim de deu dies s'ha de notificar davant el ple la renúncia de Pastor, i en deu dies més com a màxim s'hauria d'investir a un nou alcalde--.

Ha subratllat que, durant aquest període, treballaran per combatre la crisi per la pandèmia i per reconstruir l'estabilitat política a la ciutat: "Una crisi política que hem de saber superar entre tots, hem de deixar de costat les diferències polítiques i els personalismes i treballar des de la responsabilitat política".

La també dirigent de Badalona en Comú Podem ha fet una primera ronda de contactes amb la resta de grups municipals i ha dit que estan oberts a col·laborar i a dialogar, per la qual cosa ha expressat el seu agraïment per la seva voluntat de col·laboració: "Espero que sortim més forts a Badalona d'aquesta crisi tant política com de salut, social i econòmica".

"Com a alcaldessa accidental, em comprometo a establir aquestes vies de diàleg i intentar trobar una solució política a aquesta situació d'inestabilitat, que ha de solucionar-se al més aviat possible", ha remarcat l'alcaldessa accidental, que és primera tinent d'alcalde del Govern municipal de PSC i Badalona en Comú Podem.

REUNIÓ AQUEST DIJOUS

Ha avançat que convocarà per les 9.30 d'aquest dijous una reunió amb els presidents dels grups municipals per "compartir l'estat de la situació i poder valorar quines col·laboracions" poden establir davant la crisi pel coronavirus i la crisi política municipal després de la dimissió de Pastor.

Llauradó ha llançat un missatge de tranquil·litat a la ciutadania: "Aquest govern segueix treballant molt intensament davant l'estat d'alarma i emergència que tenim en Badalona" pel coronavirus, i garantirà que segueixi treballant en aquest sentit i que s'intensifiquin les relacions amb els partits de l'oposició.

Després de la detenció de Pastor i la seva posterior renúncia al càrrec, tant l'exalcalde del PP Xavier García Albiol com la de Guanyem Badalona Dolors Sabater han expressat la seva voluntat d'exercir el càrrec: Albiol va ser el més votat en les eleccions municipals, i Sabater ha demanat suports per evitar que governi Albiol i articular un executiu progressista de coalició.