Publicat 17/10/2019 18:45:47 +02:00CET

L'alcalde de Lleida parla d'"escenes de pillatge" als comerços durant els aldarulls de dimecres

Comissió informativa de gestió de la seguretat i civisme de Lleida.
AYUNTAMIENTO DE LLEIDA

LLEIDA, 17 oct. (EUROPA PRESS) -

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha assegurat aquest dijous que durant els aldarulls de dimecres en les protestes per la sentència de l'1-O "es van produir escenes de pillatge als comerços" de la ciutat.

Després de presidir una reunió extraordinària de la Comissió informativa de gestió de la seguretat i civisme, Pueyo ha afirmat en declaracions als periodistes que la nit de dimecres va ser "més greu" que la de dimarts i ha xifrat en 80.000 euros els danys en contenidors cremats.

"No són els danys el que més m'amoïnen, però són 80.000 euros en contenidors cremats a més d'altres danys, i s'han produït aquesta nit escenes de pillatge a comerços amb un impacte important en el mobiliari urbà", ha sostingut.

Pueyo ha insistit que aquesta violència "no representa els homes i les dones que són a la presó, que han rebut una sentència de cent anys" i ha remarcat que les últimes mobilitzacions han estat pacífiques a Catalunya.

Ha afegit que el dret "a manifestar-se i a expressar l'opinió i el disgust i oposició a la dimensió de la sentència (del judici de l'1-O) és democràtic i ha de defensar-se i preservar-se".

"Nosaltres estem per la mobilització pacífica i jo com a alcalde i el conjunt de regidors i regidores de la Paeria condemnem els fets violents", ha recalcat Pueyo per qui els avalots perjudiquen més que beneficien la causa dels presos sobiranistes.

En aquest context ha fet una crida a la societat lleidatana "perquè defensi els seus drets i llibertats i perquè aïlli la minoria violenta que té un impacte negatiu sobre la imatge de Lleida".

El delegat de la Generalitat, Ramon Farré, per la seva banda, ha assenyalat que creu que no calen més agents dels Mossos d'Esquadra i ha mostrat la seva confiança en la crida que ha fet l'alcalde "a les famílies i a la societat lleidatana".

"La seguretat és cosa de tots, no només dels Mossos, no només de la policia local o nacional, des d'aquí faig una crida a les famílies i a la societat perquè aïllin els qui es comportin com no han de comportar-se", ha dit.