Publicat 6/7/2020 10:25:12 +02:00CET

L'alcalde de Lleida diu que l'EvAU es farà a quatre campus i seguint "les mesures aconsellades"

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo (ERC).
EUROPA PRESS - Archivo

LLEIDA, 6 jul. (EUROPA PRESS) -

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha destacat que les proves d'accés a la universitat (EvAU) se celebraran a quatre campus separats de la ciutat i que s'han pres "les mesures de distanciament aconsellades", quan li han preguntat per com es faran tenint en compte les mesures de confinament que s'han adoptat a la comarca del Segrià (Lleida) pels brots de covid-19.

En una entrevista a Catalunya Ràdio aquest dilluns que ha recollit Europa Press, ha explicat que s'han posat d'acord amb el rector de la Universitat de Lleida (UdL), Jaume Puy, per donar suport amb agents cívics i evitar que es produeixin aglomeracions a l'entrada i sortida de la prova i també ha dit que si cal repartiran mascaretes als estudiants.

Sobre la situació dels temporers a la ciutat, Pueyo ha concretat que hi ha 194 persones dormint a dos pavellons de la Fira de Lleida, dels quals "només n'hi ha 19 que treballen", i ha criticat que durant el confinament arribessin a la ciutat persones d'altres províncies, quan aquest tipus de mobilitat no estava permesa.

Ha assegurat que li van transmetre a la delegada del Govern central a Catalunya, Teresa Cunillera, a qui també han demanat que l'executiu es plantegi regular la situació d'aquestes persones, i ha sostingut que "aquest degoteig s'ha anat incrementant".

Preguntat per la comunicació entre els alcaldes de la zona confinada del Segrià (Lleida) i la Generalitat, Pueyo ha dit que "no té sentit polemitzar" i ha destacat que la comunicació ha estat molt continuada amb la Conselleria de Salut.

Pueyo ha explicat que el Govern va enviar un gestor de casos quan es va començar a incrementar el nombre de positius, ha sostingut que estan "satisfets del flux d'informació que arriba de Salut", i ha agraït la gentilesa dels alcaldes que s'han posat en contacte amb ell.