Publicat 20/9/2019 15:33:58 +02:00CET

L'alcalde de Deltebre (Tarragona), Lluís Soler, nou president de l'ACM

L'alcalde de Deltebre (Tarragona), Lluís Soler, nou president de l'ACM, al costat de l'expresident David Saldoni
ACM

GIRONA, 20 set. (EUROPA PRESS) -

L'alcalde de Deltebre (Tarragona), Lluís Soler, ha estat escollit aquest divendres com a nou president de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), amb un 95% dels vots a favor --de 265 emesos, 253 han estat favorables, 11 s'han abstingut i un ha votat en contra--.

Així s'ha resolt la XXI Assemblea de l'entitat municipalista que s'ha celebrat aquest divendres a Girona per triar el nou president perquè l'anterior, David Saldoni, no va aconseguir l'Alcaldia de Sallent (Barcelona) en les últimes eleccions municipals i ser alcalde és un requisit indispensable per dirigir l'entitat.

"Assumeixo aquest repte de gran responsabilitat amb la màxima il·lusió possible i amb la voluntat de treballar de manera incansable i amb perseverança", ha dit en el seu discurs després de ser elegit, segons un comunicat.

S'ha compromès a treballar per enfortir l'ACM, amb l'objectiu que cada cop sigui "més útil per als ajuntaments i per a la seva gent", per la qual cosa ha explicat que pretén enfortir els llaços entre l'entitat i el món local.

Ha advertit a la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, que l'ACM vol ser "protagonista d'una llei moderna que posi en valor la funció de les entitats locals", en referència a la futura Llei de règim local.

Ha insistit en ser un aliat lleial i estratègic amb la Generalitat, però ha demanat més recursos i un apoderament per fer front a nous reptes: "No ho podem fer sense més eines i necessitem abordar les reformes en els sistemes de finançament per seguir donant les màximes oportunitats, progrés i benestar a la gent del país".