Publicat 22/4/2019 10:33:37 +02:00CET

L'alcalde de Coripe (Sevilla) resta importncia a la crema de Puigdemont a la festa popular de la Crema de Judes

El alcalde de Coripe (Sevilla): "Aquí no quemamos a Cataluña, sino un muñeco de un señor fugado de la Justicia"
EUROPA PRESS

MADRID, 22 abr. (EUROPA PRESS) -

L'alcalde de Coripe (Sevilla), Antonio Pérez Vázquez, ha restat importncia a la crema de la representació de l'ex-president de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont, durant la festa de la Crema de Judes. "És una tradició que porta celebrant-se molts anys i no és més que una stira d'algun personatge públic que no ha actuat bé", ha explicat l'edil.

En declaracions a Onda Cero, recollides per Europa Press, Pérez Vázquez ha justificat la polmica de la crema de Puigdemnot durant la festa popular de la Crema de Judes, que se celebra cada any.

És una "tradició" en la qual es tria una persona pública "negativa" per a la societat i se la representa en forma de ninot. Els vens passegen la figura pel poble mentre rep insults i posteriorment, la pengen d'una figuera i rep trets fins que s'inicia la crema.

La ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, ha expressat la seva condemna a Twitter a "tots els actes intolerants" com és la crema de la imatge d'una persona.

D'altra banda, el President de la Generalitat, Quim Torra, també s'ha sumat a la denúncia de l'acte i presentar diligncies a la Fiscalia per "delicte d'odi", segons les informacions d'Onda Cero.

Amb tot, l'alcalde de Coripe no creu que calgui donar-li més importncia i titlla la festa com una stira. "Altres anys s'ha cremat la representació de Bárbara Rey, José María Aznar o Ana Julia Quezada i no s'ha generat cap polmica", ha insistit.