Publicat 17/1/2019 10:42:12 +01:00CET

L'alcalde de Celr diu que no deixar de mobilitzar-se encara que es vulgui intimidar l'activisme"

Els alcaldes de Verges i Celr (Girona), Ignasi Sabater i Dani Cornell (CUP)
@CUPNACIONAL

BARCELONA, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

L'alcalde de Celr (Girona), Dani Cornell (CUP), ha assegurat aquest dijous que no deixar de mobilitzar-se, encara que operacions com la de la Policia Nacional aquest dimecres vulguin intimidar l'activisme" polític.

En declaracions a TV3 recollides per Europa Press, ha evitat contestar si va participar en l'ocupació de les vies de l'AVE de Girona a l'octubre, fets pels quals va ser detingut, encara que ha dit que la Policia li va demostrar com a prova de la seva presncia la foto d'una persona amb gorra i ulleres "que podria ser qualsevol altra persona".

Cornell ha detallat que el van detenir poc abans de les 8.00 hores en sortir de casa quan precisament anava a acudir a la comissaria de la Policia Nacional de Girona per concentrar-se per la detenció de l'alcalde de Verges (Girona), Ignasi Sabater, arrestat minuts abans en la mateixa operació.

Ha assenyalat que els agents que el van detenir anaven "sense uniformar, de secreta, tapats" i no li van dir el motiu de la seva detenció fins diverses hores després, una vegada a la comissaria.

All es va trobar Sabater "amb gel al bra, perqu el tenia tot inflat", els van prohibir parlar entre ells en un primer moment i els van traslladar al calabós, en qu sí que van poder comunicar-se.

Cornell ha criticat que no va poder parlar amb el seu advocat, l'exdiputat de la CUP Benet Salellas, fins a les 14.00 hores, i ha criticat que van allargar el procés "el mxim que van poder".

Sobre la resta dels detinguts, ha sostingut que "una part de la gent no havia participat en aquest acte", encara que ha considerat que l'important no era si hi havien acudit o no, perqu només volien intimidar, ha opinat.

En ser preguntat per si acudir a declarar, ha dit que no, i sobre si esperar a ser detingut per ser portat al jutjat si és citat, ha dit: "Així ser si és el que desitgen".