Publicat 13/8/2019 15:31:05 +02:00CET

L'Ajuntament de Tàrrega (Lleida) suprimeix els aparcaments gratuïts per als regidors

L'equip de govern de Tàrrega (Lleida)
AJUNTAMENT DE TÀRREGA (LLEIDA)

LLEIDA, 13 ago. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Tàrrega (Lleida), integrat pels grups ERC-MES i la CUP, ha decidit aquest dimarts suprimir els abonaments d'aparcament gratuït que fins ara s'havien concedit als regidors del municipi, segons un comunicat de l'administració.

L'alcaldessa de la localitat, Alba Pijuan, i el primer tinent d'alcalde, Daniel Esqué, han defensat aquesta decisió, en assegurar que permetre als edils aparcar sense pagar era un "greuge comparatiu cap a la resta de la ciutadania".

Tots dos han explicat que es tracta també d'una mesura per fomentar la mobilitat a peu o amb bicicleta, i han transmès un missatge a favor dels transports menys contaminants: "És una decisió coherent amb les polítiques de pacificació del trànsit i per una mobilitat més sostenible".

Fonts municipals han explicat a Europa Press que fa "molts anys" que els edils disposaven d'aquest privilegi, que els permetia aparcar davant de l'edifici de l'Ajuntament, a la Plaça Major de Tàrrega.

Amb la renovació d'aquest espai de la via pública fa diversos anys es van suprimir els llocs d'aparcament, per la qual cosa es va compensar els regidors amb un abonament gratuït per poder estacionar a l'avinguda de Catalunya, i que ara el nou Ajuntament ha eliminat per complet.

L'equip de govern també ha anunciat que deixarà d'oferir les invitacions que fins ara es posaven a la disposició dels regidors per assistir gratuïtament a espectacles de pagament de FiraTàrrega.

Aquesta supressió d'entrades gratuïtes es farà extensiva als espectacles teatrals i musicals de pagament organitzats per l'àrea de Cultura, per la qual cosa els edils deixaran de poder sol·licitar entrades dobles per a cada actuació.