Publicat 9/10/2019 11:38:17 +02:00CET

L'Ajuntament de Lleida retira la pancarta sobre els presos i la penjarà després dels comicis

L'Ajuntament de Lleida retira la pancarta de suport dels presos de la seva façana
EUROPA PRESS

LLEIDA, 9 oct. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Lleida ha retirat aquest dimecres a les 9.35 hores de la façana la pancarta de suport als presos sobiranistes i el llaç groc que va penjar l'1 de juliol amb la voluntat de tornar-los a penjar després de les eleccions generals del 10-N.

"Avui ens toca acatar el recurs que vam presentar a la Junta Electoral", ha afirmat en declaracions als periodistes l'alcalde Miquel Pueyo, i ha recordat que va ser Cs qui va presentar la denúncia i que l'Ajuntament la va recórrer en al·legar que la pancarta i el llaç no són el símbol d'una candidatura ni el missatge d'un partit sinó un sentiment compartit per una gran majoria de la societat lleidatana.

"Quan acabi el període d'excepcionalitat pel desenvolupament de la campanya electoral tornarem a col·locar la pancarta i el llaç", ha recalcat l'alcalde, que ha estat acompanyat de la tinent d'alcalde Jordina Freixanet i la regidora Anna Campos, i que ha admès que han perdut el recurs.

Sobre la sentència, que ha dit que es troba a la recta final, ha valorat que "es veurà influïda pel clima de venjança política a l'Estat i que protagonitzen algunes forces polítiques d'una manera molt especial".

En aquest context ha afegit que el seu govern municipal apel·la a la pau, a la sensatesa i al diàleg i alhora està disposat "a dur a terme totes les accions polítiques i pacífiques necessàries perquè aquelles persones que en breu puguin veure's condemnades per les seves actuacions polítiques puguin sortir de la presó".