Publicat 1/7/2019 14:01:11 +02:00CET

L'Ajuntament de Lleida penja una pancarta de suport als polítics presos

L'alcalde Miquel Pueyo amb part dels regidors de govern d'ERC, el Comú i JxCat sota la pancarta de l'Ajuntament de Lleida
ERC

LLEIDA, 1 jul. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Lleida, governat per ERC, JxCat i el Comú, ha penjat aquest dilluns una pancarta de solidaritat amb els polítics exiliats i presos pel procés independentista a la façana del Palau de la Paeria de l'avinguda Blondel, i a la tarda col·locarà un llaç groc a la façana de la plaça de la Paeria.

Els operaris del consistori han instal·lat la pancarta després de la celebració del ple municipal que ha aprovat el cartipàs que, segons el PSC, Cs i el PP, facilita pocs mitjans a l'oposició.

Després de penjar la pancarta, l'alcalde, Miquel Pueyo (ERC), ha afirmat que estarà penjada fins que "qui pot o pugui, que en gran mesura és el Govern de l'Estat, entri en un procés de negociació i de retorn a la política".

"Si algú parla de termes com la neutralitat de l'espai públic he de dir que nosaltres creiem que per definició no és neutral, és l'espai en el qual s'han d'expressar totes les sensibilitats i tots els posicionaments, i si parlem d'un ajuntament és evident que la no presència del llaç groc té una càrrega política i la seva presència també", ha recalcat.

Durant el ple Pueyo ha assegurat que la pancarta i el llaç no són símbols independentistes, ni tan sol republicans, "sinó solidaris amb persones que essencialment estan preses o a l'exili per haver assumit responsabilitats polítiques i que han pres decisions que no incloïen violència".

El ple ha aprovat el cartapàs que inclou 15 regidories de govern amb algunes esmenes, entre elles el reconeixement de la figura del cap de l'oposició, com reclamava el PSC, que recau en l'exalcalde Fèlix Larrosa, per encapçalar la llista del partit més votat entre els de l'oposició, encara que no exercirà perquè el portaveu socialista serà Jaume Sellés, mentre que Larrosa serà portaveu del partit a la Diputació.

Des del PP, el seu portaveu, Xavi Palau, ha afirmat que el seu grup no té clar l'objectiu de la comissió sobre l'1-O del 2017 i la portaveu de Cs, Ángeles Ribes, ha criticat la iniciativa i s'ha adreçat a l'equip de Govern: "Han estat incapaços de dotar de contingut aquesta comissió de l'1 d'octubre en el cartipàs perquè ni vostès saben com es desenvoluparà, només servirà d'agitació i propaganda, com la resta de les polítiques que duran a terme".