Publicat 23/2/2019 16:21:40 +01:00CET

L'Ajuntament crida la negociació amb sindicats el dilluns per la vaga del Metro

BARCELONA, 23 febr. (EUROPA PRESS) -

La tinent d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de Barcelona, Janet Sanz, ha cridat la negociació amb els sindicats aquest dilluns perqu es desconvoqui la vaga del Metro per la presncia d'amiant als trens i que coincidir amb la celebració del Mobile Worls Congress (MWC) a la ciutat.

En declaracions als mitjans aquest dissabte, Sanz ha concretat que tornaran a convocar als sindicats a través de la Conselleria de Treball de la Generalitat, i ha recordat la proposició aprovada per unanimitat al Ple de l'Ajuntament aquest divendres per a la retirada d'infraestructures amb amiant.

"No acabem d'entendre aquesta convocatria de vaga", ha afirmat Sanz, que ha afegit que l'Ajuntament est treballant ja en la reducció de l'amiant i ha recordat que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha invertit 500.000 milions d'euros per canviar a trens lliures d'amiant.

Sanz ha retret a la Generalitat que hagi fixat uns serveis mínims "per sota dels quals va fixar fa dos anys", quan també va haver-hi vaga de Metro durant la celebració d'aquest congrés.

Ha destacat que la situació ser d'alta mobilitat durant l'MWC i que també ser anticiclnica: "Amb moltes possibilitats que acabem declarant un episodi de contaminació", ha concretat Sanz.

Ha insistit que els serveis mínims "haurien de ser un element a preservar, per garantir el dret a la mobilitat de tots i que no hi hagi contaminació a la ciutat", per la qual cosa ha demanat explicacions a la Generalitat.

De cara a les negociacions del dilluns, Sanz ha defensat que faran tot el possible per demostrar la seva sensibilitat i concretar mesures, ja que "el primer és la salut de tot el món".

el més llegit

 1. 1

  Mor l'actor Quim Lecina, confundador del Teatre Lliure

 2. 2

  Josep Bargalló: "Totes les escoles acolliran els alumnes de famílies que ho necessitin"

 3. 3

  Sánchez espera reprendre al juliol la taula de diàleg amb la Generalitat de Catalunya

 4. 4

  L'Ajuntament de Barcelona és la institució "millor valorada" durant la pandèmia

 5. 5

  Detingut l'home que presumptament ha matat la seva parella a Esplugues (Barcelona)