Publicat 16/11/2019 20:00:02 +01:00CET

L'Ajuntament de Barcelona defensarà "humanitzar la tecnologia" en el Smart City Expo World Congress

Smart City Expo World Congress
FIRA DE BARCELONA - Archivo

BARCELONA, 16 nov. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona participarà, del 19 al 21 de novembre en el recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, en el Smart City Expo World Congress (Scewc), on mostrarà la seva aposta per "humanitzar la tecnologia" i promoure un model d'innovació més just i sostenible, ha informat el consistori en un comunicat aquest dissabte.

La parada municipal destacarà el model i els projectes smart city de la ciutat, i comptarà amb un espai on 16 empreses innovadores seleccionades per Barcelona Activa mostraran les seves solucions alineades amb les polítiques municipals.

També hi haurà una segona parada que estarà dedicada a les 'sharing cities', una xarxa de ciutats per l'economia col·laborativa esponsoritzada per l'Ajuntament.

Les 16 empreses seleccionades, que presentaran els seus productes i projectes, estan vinculades a Barcelona, perquè tenen la seva seu a la ciutat, perquè realitzen projectes de la ciutat o estan allotjades en el Parc Tecnològic de Barcelona Activa.

L'Ajuntament també comptarà amb l'espai Fòrum, on es presentaran projectes municipals i iniciatives d'entitats del tercer sector, associacions, empreses emergents i pimes, que tindran una vinculació amb el desenvolupament d'iniciatives de participació ciutadana, col·laboració social o planificació urbana utilitzant la tecnologia.

DOS REPTES

Durant el congrés es resoldran dos reptes llançats per l'Ajuntament des de l'i.lab, el laboratori municipal per accelerar la innovació urbana sostenible i social, i que consisteixen en trobar solucions per generar energia neta a partir de paviments i per donar una atenció efectiva a la gent gran en situació de dependència.

El dimarts es donarà a conèixer el guanyador del repte 'Paviments innovadors', que rebrà un premi de 30.000 euros per implementar un pilot a la ciutat, mentre que el guanyador del segon repte sobre tecnologia per a gent gran dependent rebrà 20.000 euros per implementar la seva solució.

També es presentaran els projectes finalistes del World Data Viz Challenge 2019 Barcelona-Kobe, un concurs d'anàlisi i visualització que es realitza en paral·lel amb la ciutat japonesa Kobe, i els sis finalistes de Barcelona i els cinc de Kobe exposaran els seus treballs.

A més, l'Ajuntament exposarà iniciatives com les 'superilles', la Zona de Baixes Emissions (ZBE), el robot Buddy per millorar la vida de les persones majors amb la tecnologia 5G, i projectes de mobilitat com el C-Mobile, MUV, i l'aplicació SMOU.