Publicat 18/1/2020 12:21:52 +01:00CET

Laia Bonet destaca les ciutats com a actors globals: "És més rellevant que mai"

Laia Bonet i Javier Solana durant la jornada del Cidob 'War & Peace in the 21st Century'
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

Inaugura la jornada del Cidob 'Guerra i pau al segle XXI' al costat de Javier Solana i Antoni Segura

BARCELONA, 18 gen. (EUROPA PRESS) -

La tinent d'alcalde d'Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana de Barcelona, Laia Bonet, ha destacat aquest dissabte la importància de les ciutats en l'escenari mundial: "La visió de les ciutats com a actors globals és més rellevant que mai. Els governs locals hem d'estar en la taula del debat, perquè podem ser l'aliat més important".

En el seu discurs d'obertura de la jornada del Barcelona Centre for International Affairs (Cidob) 'Guerra i pau al segle XXI', ha remarcat que aquestes administracions "estan participant en els reptes actuals" a través de la disminució de les emissions de diòxid de carboni, la implementació de polítiques per protegir i defensar els drets humans, i la reducció de les desigualtats socioeconòmiques.

Ha assegurat que l'Ajuntament de Barcelona també està actuant en aquesta direcció: "Barcelona està clarament compromesa amb el municipalisme internacional i la diplomàcia local sota el paraigua de l'Agenda 2030", i que el nomenament de l'alcaldessa, Ada Colau, com enviada especial de cimera mundial de ciutats de l'ONU n'és un exemple.

JAVIER SOLANA

L'ex-secretari general de l'Otan i president del Centre d'Economia Global i Geopolítica d'Esade, Javier Solana, ha remarcat que els estats no han de cedir a la confrontació, sinó que ha de prioritzar la cooperació: "Hem d'evitar de tota manera la confrontació".

"Per a això necessitem líders que siguin intel·ligents, que vulguin treballar pel bé comú", però creu que no és així, i ha considerat que les properes eleccions als Estats Units seran molt importants per tothom.

ANTONI SEGURA

El president del Cidob, Antoni Segura, ha plantejat en quina situació queda la UE en el marc global actual, en el qual els EUA i la Xina "semblen ser els principals actors en un nou concurs per al lideratge mundial".

Ha agraït a la Generalitat de Catalunya, a l'Ajuntament de Barcelona i a La Caixa la seva implicació en aquesta jornada, que ha comptat amb la presència de l'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el líder d'ERC a la ciutat, Ernest Maragall, entre d'altres.